НОВИНИ ДНЯ: Чехія передасть українським воїнам удвічі більше снарядів, ніж було оголошено спочатку  Фінансовий гороскоп на квітень 2024 року  В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°  Лукашенко зламав версію Путіна про "втечу" терористів до України  Загроза наступу РФ на Харків: місцевий депутат про сили РФ у Бєлгородській та Курській областях  Синоптики потішили прогнозом погоди в Україні: наскільки потепліє  У Повітряних силах розповіли, чому росіяни зменшили інтервали між атаками на Українувсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
19.01.2022   Україна   Укрінформ, УНІАН, ДСНС, Типичный Киев, Великий Київ

Водохреще: як українці купалися

У середу, 19 січня, відзначається Водохреще. У цей день, за традицією, багато людей пірнають в ополонку. Вважається, що в це свято вода має цілющі властивості. Вважається, що найбільшу силу вода має у перші години після півночі, тож купання у річках, озерах і морі почалися ще вдосвіта.
Колективне пірнання на свято Богоявлення фактично з'явилося у другій половині 1990-х. Тобто цей звичай в Україні має новітнє, а не старовинне походження. Церква не забороняє його, але закликає бути обачними із власним здоров'ям.
Купаються українці в ополонках на Водохреще і цьогоріч. У різних містах України місцева влада підготувала локації для купання, яке почалося відразу, щойно священники освятили воду.
Зокрема, у Києві підготували 15 локацій. На Гідропарку, найпопулярнішій водохресній локації, сьогодні було порівняно небагато людей. За спостереженнями, цьогоріч менш гучне святкування Водохреща - розповідають присутні. Наразі в столиці температура повітря сягає -3 градусів.
В Одесі, за словами журналіста, температура води сягає +3 градуси. Людей не дуже багато, та більшість зазвичай приходить до 12:00. Поряд з наметом тут чергують рятувальники, інцидентів не зафіксовано. За їхніми підрахунками, вже тут пірнули в ополонку понад 800 людей.

Київ

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
митинги, акции, Новый Год, учения, музыка, визиты, природа, Китай, выставки, терроризм, Майдан, пандемия, уикенд, Нацгвардия, военная техника, автомобили, фотоконкурсы, Карпаты, туризм, самолеты, праздники, Війна, политика, стихийные бедствия, дети, ВСУ, фотоподборки, фотография, столкновения, традиции, технологии, Порошенко, Россия, Польша, Путин, экология, ДСНС, коронавирус, Донбасс, США, пляжи, обстрелы, авиация, архитектура, пейзажи, выборы, Александр Зубко, сборная Украины, Одесса, футбол, протесты, история, пожары, оккупация, Львів, марш, мир, люди, город, животные, культура, Киев, суд, НАТО, зима, Зеленский, юмор, Верховная Рада, соревнования, Дмитрий Дятлов, солдат, женщины, карантин, портрет, общество, путешествия, живопись, ВМС, медицина, тест-драйв, мода, Шахтер, церковь, фестивали, полиция, #Євромайдан, показы, дизайн, корабли, Крым, ЗСУ, спорт, фотопроект, Сергей Смоленцев, война, искусство, Бахмут, Киевщина, Динамо, передовая

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36