НОВИНИ ДНЯ: В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°  Лукашенко зламав версію Путіна про "втечу" терористів до України  Загроза наступу РФ на Харків: місцевий депутат про сили РФ у Бєлгородській та Курській областях  Синоптики потішили прогнозом погоди в Україні: наскільки потепліє  У Повітряних силах розповіли, чому росіяни зменшили інтервали між атаками на Україну  Охорона Кримського мосту зменшилась, він втратив один периметр оборони – речник ВМС ЗСУ  Я б не недооцінював ворога, проте ми їх обіграли по всіх ключових напрямках – Малюквсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
19.01.2022   Україна   Укрінформ, УНІАН, ДСНС, Типичный Киев, Великий Київ

Водохреще: як українці купалися

У середу, 19 січня, відзначається Водохреще. У цей день, за традицією, багато людей пірнають в ополонку. Вважається, що в це свято вода має цілющі властивості. Вважається, що найбільшу силу вода має у перші години після півночі, тож купання у річках, озерах і морі почалися ще вдосвіта.
Колективне пірнання на свято Богоявлення фактично з'явилося у другій половині 1990-х. Тобто цей звичай в Україні має новітнє, а не старовинне походження. Церква не забороняє його, але закликає бути обачними із власним здоров'ям.
Купаються українці в ополонках на Водохреще і цьогоріч. У різних містах України місцева влада підготувала локації для купання, яке почалося відразу, щойно священники освятили воду.
Зокрема, у Києві підготували 15 локацій. На Гідропарку, найпопулярнішій водохресній локації, сьогодні було порівняно небагато людей. За спостереженнями, цьогоріч менш гучне святкування Водохреща - розповідають присутні. Наразі в столиці температура повітря сягає -3 градусів.
В Одесі, за словами журналіста, температура води сягає +3 градуси. Людей не дуже багато, та більшість зазвичай приходить до 12:00. Поряд з наметом тут чергують рятувальники, інцидентів не зафіксовано. За їхніми підрахунками, вже тут пірнули в ополонку понад 800 людей.

Вишгород

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
показы, ЗСУ, НАТО, фотоконкурсы, Киев, церковь, Донбасс, авиация, фотоподборки, медицина, соревнования, портрет, спорт, оккупация, столкновения, Китай, искусство, война, ВМС, природа, Россия, мода, футбол, военная техника, пандемия, автомобили, обстрелы, ВСУ, дети, терроризм, Порошенко, живопись, выборы, город, животные, женщины, митинги, Війна, коронавирус, солдат, Карпаты, Верховная Рада, история, путешествия, архитектура, Бахмут, Крым, юмор, самолеты, передовая, музыка, пейзажи, общество, Одесса, дизайн, акции, стихийные бедствия, мир, туризм, фотопроект, Дмитрий Дятлов, Шахтер, Путин, Динамо, пляжи, культура, пожары, политика, сборная Украины, марш, Польша, уикенд, корабли, Александр Зубко, Нацгвардия, Киевщина, учения, фотография, экология, традиции, Сергей Смоленцев, карантин, Львів, технологии, ДСНС, выставки, Зеленский, полиция, визиты, люди, Майдан, суд, #Євромайдан, фестивали, праздники, США, Новый Год, протесты, зима, тест-драйв

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36