<
НОВИНИ ДНЯ: Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означає  Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнути  Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травні  "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16всі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
19.01.2022   Україна   Укрінформ, УНІАН, ДСНС, Типичный Киев, Великий Київ

Водохреще: як українці купалися

У середу, 19 січня, відзначається Водохреще. У цей день, за традицією, багато людей пірнають в ополонку. Вважається, що в це свято вода має цілющі властивості. Вважається, що найбільшу силу вода має у перші години після півночі, тож купання у річках, озерах і морі почалися ще вдосвіта.
Колективне пірнання на свято Богоявлення фактично з'явилося у другій половині 1990-х. Тобто цей звичай в Україні має новітнє, а не старовинне походження. Церква не забороняє його, але закликає бути обачними із власним здоров'ям.
Купаються українці в ополонках на Водохреще і цьогоріч. У різних містах України місцева влада підготувала локації для купання, яке почалося відразу, щойно священники освятили воду.
Зокрема, у Києві підготували 15 локацій. На Гідропарку, найпопулярнішій водохресній локації, сьогодні було порівняно небагато людей. За спостереженнями, цьогоріч менш гучне святкування Водохреща - розповідають присутні. Наразі в столиці температура повітря сягає -3 градусів.
В Одесі, за словами журналіста, температура води сягає +3 градуси. Людей не дуже багато, та більшість зазвичай приходить до 12:00. Поряд з наметом тут чергують рятувальники, інцидентів не зафіксовано. За їхніми підрахунками, вже тут пірнули в ополонку понад 800 людей.

Харків

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
ВСУ, медицина, ЗСУ, туризм, культура, обстрелы, Майдан, терроризм, Динамо, история, церковь, самолеты, спорт, фотоподборки, животные, протесты, тест-драйв, Зеленский, полиция, люди, суд, ВМС, дети, военная техника, Порошенко, фотоконкурсы, пожары, Путин, Китай, стихийные бедствия, авиация, оккупация, город, карантин, Карпаты, ДСНС, искусство, зима, столкновения, уикенд, Киевщина, фотография, архитектура, митинги, Бахмут, война, технологии, Шахтер, Війна, природа, пейзажи, праздники, визиты, мода, США, автомобили, Россия, передовая, живопись, Сергей Смоленцев, Крым, традиции, Новый Год, дизайн, пляжи, корабли, общество, экология, фотопроект, #Євромайдан, фестивали, Донбасс, сборная Украины, НАТО, выборы, Киев, футбол, марш, Нацгвардия, портрет, женщины, Верховная Рада, солдат, Дмитрий Дятлов, политика, Одесса, путешествия, юмор, пандемия, парады, Львів, Александр Зубко, музыка, мир, Польша, акции, соревнования, учения, выставки, коронавирус

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36