<
НОВИНИ ДНЯ: США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії у війні, - WSJ  Кремль посилив атаки на Харків: аналітики назвали мету Росії  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  Виплати у Польщі: що треба знати про допомогу на дітей 2024 року  У Пентагоні заявили, що постійно контактують з Україною щодо потреб в озброєнні  Які обмеження для чоловіків за кордоном в новому законі про мобілізацію: перелік  Ці супи не дадуть стати стрункими: які обрати натомістьвсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
01.03.2022   ДСНС, BBC,

Харків: перший день весни

Близько 8 ранку 1 березня російські війська нанесли ракетний дар по центру Харкова. Є двоє загиблих, але розбирають завал, можливо кількість жертв зросте. Дістали 6 людей, близько 20 поранених, заявили у ДСНС. Є попередня інформація про поранену дитину.
ДСНС повідомляє, що ракета влучила у будівлю Харківської ОДА, оперний театр, філармонію та у частину житлового масиву (переважно 4-5 поверхові житлові будинки).
Обласна влада каже, що загиблих може бути більше. На відео з місця вибуху видно повністю знищені будівлі в центрі міста. В ОДА зруйновані перекриття, вибиті вікна, стеля. Залишились самі стіни. Керівник області Олег Синєгубов також додав, що кількість жертв уточнюється. Він каже, що удар могли завдати крилатою ракетою, але, можливо, авіацією.
Рятувальники якийсь час не могли дістатися до місць вибуху, бо були обстріли. Авіаудар по центру Харкова нанесли після закінчення комендантської години. По вулицях вже їхало кілька машин. Від них майже нічого не залишилось. Харків'ян просять не залишати укриття.
"Сьогодні зранку атакували центральну площу міста та приміщення Харківської військової адміністрації. Російський окупант продовжує використовувати тяжку зброю та знищувати цивільне населення. Ранок, не комендатська година, кількість постраждалих поки не відома, - заявив Синєгубов. - Цей вчинок вчергове демонструє: такі атаки - це геноцид українського народу, це військовий злочин проти мирного населення!"
Він вважає, що "наступальні ресурси ворога вичерпуються і йому нічого не зналишається, як отак підступно використовувати повітряну зброю".
Напередодні житлові будинки у Харкові обстріляли з градів. 1 березня обстріляли й інші об'єкти у центрі Харкова, зокрема, сад Шевченка та центральний ринок.
Це шостий день нападу Росії на Україну. Війська РФ не взяли жодного обласного центру. Тривають бої на півночі, сході й півдні країни.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
военная техника, традиции, самолеты, столкновения, Китай, ВМС, политика, футбол, терроризм, природа, город, карантин, юмор, соревнования, суд, церковь, Нацгвардия, история, Донбасс, животные, учения, Зеленский, Сергей Смоленцев, протесты, сборная Украины, живопись, Россия, женщины, Порошенко, музыка, люди, война, путешествия, выставки, ЗСУ, авиация, экология, ДСНС, пейзажи, корабли, зима, Війна, портрет, медицина, митинги, пляжи, Карпаты, Киев, Львів, НАТО, Путин, пандемия, автомобили, Одесса, коронавирус, #Євромайдан, архитектура, уикенд, пожары, общество, Бахмут, стихийные бедствия, мир, акции, Киевщина, культура, фотография, парады, показы, фотоконкурсы, Польша, Майдан, Новый Год, фотопроект, обстрелы, мода, праздники, марш, технологии, Крым, туризм, спорт, оккупация, Александр Зубко, США, Дмитрий Дятлов, искусство, визиты, дизайн, передовая, фотоподборки, солдат, Динамо, дети, ВСУ, выборы, фестивали, Шахтер, Верховная Рада, полиция

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36