НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
04.04.2022   Київська обл., Україна   Офіс Президента України

Володимир Зеленський побував у Бучі

Президент України Володимир Зеленський відвідав місто Бучу на Київщині, де під час окупації російськими військами відбулися масові вбивства мирних жителів. Глава держави побував у центрі надання гуманітарної допомоги та поспілкувався з місцевими мешканцями.
Міський голова Бучі Анатолій Федорук розповів Президентові про гуманітарну ситуацію в місті, перебіг робіт із пошуку тіл загиблих, оцінку шкоди, завданої окупантами приватному та комунальному майну, і темпи відновлення міста. Володимир Зеленський вручив Анатолію Федоруку орден «За мужність» ІІІ ступеня.
Глава держави також поспілкувався з міжнародними та українськими журналістами, які приїхали до Бучі документувати воєнні злочини Росії.
«Для нас дуже важливо, що тут перебувають журналісти. Ми хочемо, щоб ви показали світові, що відбувалося тут, що робили російські військові, що робила Російська Федерація в мирній Україні», – сказав Президент, звертаючись до представників ЗМІ. Як зауважив Володимир Зеленський, те, що зробили російські окупанти із цим сучасним містечком, – це геноцид.
«Це військові злочини, і це буде визнано світом як геноцид. Ми знаємо про тисячі вбитих і закатованих людей, з відрубаними кінцівками. Зґвалтовані жінки, вбиті діти. Думаю, що це і є геноцид», – заявив Глава держави.
Крім того, Президент оглянув дорогу зі знищеною технікою російської армії, а також зруйнований міст через р. Ірпінь на трасі М-06 Київ – Чоп. Президент зазначив, що частину мосту через річку Ірпінь відремонтують та відкриють за декілька місяців. Наразі почалася підготовка до будівництва тимчасової переправи. Її відкриють приблизно за два тижні, повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков. За його словами, повноцінний рух одним проїздом мосту можна буде запустити вже за два місяці, обома проїздами – за три-чотири місяці.
Володимир Зеленський також відвідав зруйнований міст через р. Ірпінь на трасі Р-30. Тут для зведення тимчасової переправи знадобиться десять днів, а повноцінний ремонт триватиме два-три місяці.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
митинги, Россия, парады, Майдан, Киевщина, протесты, политика, праздники, столкновения, уикенд, культура, выставки, Александр Зубко, коронавирус, Одесса, спорт, Китай, солдат, фотография, Новый Год, Динамо, война, авиация, ДСНС, ВМС, визиты, выборы, Порошенко, стихийные бедствия, архитектура, Бахмут, суд, оккупация, мода, терроризм, марш, Крым, Донбасс, Верховная Рада, Львів, фестивали, пляжи, обстрелы, Дмитрий Дятлов, Нацгвардия, Карпаты, передовая, США, полиция, зима, пейзажи, дети, туризм, традиции, Шахтер, карантин, автомобили, самолеты, женщины, #Євромайдан, Зеленский, акции, Киев, технологии, сборная Украины, путешествия, животные, соревнования, учения, Сергей Смоленцев, Польша, история, общество, медицина, природа, искусство, церковь, Війна, НАТО, портрет, фотоконкурсы, город, Путин, музыка, юмор, показы, люди, корабли, ВСУ, экология, фотоподборки, дизайн, ЗСУ, живопись, пандемия, военная техника, футбол, фотопроект, пожары, мир

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36