НОВИНИ ДНЯ: В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°  Лукашенко зламав версію Путіна про "втечу" терористів до України  Загроза наступу РФ на Харків: місцевий депутат про сили РФ у Бєлгородській та Курській областях  Синоптики потішили прогнозом погоди в Україні: наскільки потепліє  У Повітряних силах розповіли, чому росіяни зменшили інтервали між атаками на Україну  Охорона Кримського мосту зменшилась, він втратив один периметр оборони – речник ВМС ЗСУ  Я б не недооцінював ворога, проте ми їх обіграли по всіх ключових напрямках – Малюквсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
14.04.2022   Польща   Укрінформ

«Подаруй орку щось із сумки»: під посольство рф у Варшаві принесли старі речі й техніку

У Варшаві в середу відбулася акція протесту під посольством рф проти збройної агресії кремля в Україні. Сотні людей принесли під посольство росії одяг та предмети побуту на знак протесту проти безпрецедентних вбивств і мародерства, які здійснюють російські війська в Україні.
Зокрема, люди приносили під посольство рф жіночу білизну, дитячі іграшки, посуд, унітази, побутову техніку, пральні машини і забризкували це червоною фарбою, що символізує кров невинних людей, які загинули і постраждали від рук російських загарбників.
Люди приходили на акцію протесту з українськими прапорами, плакатами проти агресії рф і ганебних та жорстоких дій загарбників. Зокрема, вони тримали в руках плакати: "російська армія – вбивці, гвалтівники і мародери", "Будьте сміливими як Україна", "Зупинити росію", "Закрийте небо над Україною", "Колготи – для сволоти", "Труселя – для москаля", "Ізюм – це Україна" тощо. Люди вигукували гасла: "Слава Україні – Героям Слава", "Слава ЗСУ", "Путін – ху@ло", "Ганьба!".
Учасники акції наголошували, що росія чинить злочини в Україні, а тому весь цивілізований світ не може мовчати і стояти осторонь.
Голова Об'єднання українців у Польщі (ОУП) Мирослав Скірка іронічно підкреслив, що росіяни повинні перестати красти та мародерити в Україні, оскільки активісти назбирали і принесли під посольство рф багато речей, які росіянам можна буде передати додому. Він зазначив, що цивілізований світ повинен за будь-яку ціну допомогти Україні подолати агресію рф. Відтак країни Заходу мають передати Україні зброю, необхідну для оборони незалежності країни.
Лідерка варшавського Євромайдану Наталка Панченко наголосила, що санкції цивілізованого світу мають бути настільки жорсткими, щоб росія сама відмовилася від подальшої агресії. За її словами, санкції, які введені донині, недостатні. Зокрема, вона підкреслила, що блокада російських і білоруських вантажівок на кордоні Польщі з білоруссю дала свій результат: ЄС заборонив їх пересування по Європі. Водночас, за її словами, проблему все ж не вирішено, оскільки до росії продовжують їздити вантажівки, наприклад, на польських номерах. Активістка закликала польську владу закрити рух до рф також і вантажівок на російській реєстрації, продумати систему компенсації перевізникам за втрату ринку рф. В іншому випадку активісти знову заблокують кордон.
Активіст і журналіст Євген Клімакін зазначив, що потрібні активні акції протесту під офісами та магазинами міжнародних компаній, які продовжують вести бізнес у росії. Зокрема, йдеться про компанію Leroy Merlin та інші.
Депутат польського Сейму Міхал Щерба наголосив, що потрібно оголосити персоною нон грата в Польщі посла рф у Варшаві Сергія Андрєєва за те, що він активно захищає війну путіна в Україні і поширює фейки російської пропаганди. Акція під посольством РФ завершилася виконанням гімну України.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
ВСУ, Путин, война, история, передовая, Бахмут, акции, пляжи, люди, коронавирус, Киев, животные, Майдан, традиции, столкновения, дизайн, военная техника, общество, митинги, Динамо, юмор, живопись, соревнования, учения, Польша, авиация, Одесса, ДСНС, выборы, Війна, Китай, Зеленский, музыка, зима, визиты, пейзажи, политика, Сергей Смоленцев, портрет, природа, город, ВМС, Новый Год, парады, Дмитрий Дятлов, медицина, фотография, Нацгвардия, обстрелы, Россия, Александр Зубко, Крым, экология, архитектура, карантин, показы, фестивали, праздники, выставки, уикенд, Львів, Карпаты, протесты, суд, дети, ЗСУ, мир, фотопроект, автомобили, Донбасс, оккупация, мода, технологии, футбол, путешествия, пандемия, НАТО, стихийные бедствия, фотоподборки, культура, фотоконкурсы, корабли, полиция, Верховная Рада, марш, терроризм, самолеты, туризм, солдат, #Євромайдан, сборная Украины, США, Шахтер, Киевщина, искусство, спорт, церковь, женщины, Порошенко, пожары

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36