<
НОВИНИ ДНЯ: Україна отримає перші снаряди від чеської ініціативи пізніше, ніж очікувалося: нові терміни  Сніг не лише в Карпатах. Синоптик дала прогноз на 19 квітня в Україні  Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш поясниввсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
18.04.2022   Польща   Євген Кравс

«Лехія» (Гданськ) – «Шахтар» (Донецьк)

«Шахтар» у межах Shakhtar Global Tour for Peace провів благодійний матч із «Лехією» у Гданську. Перед початком зустрічі пролунав Гімн України, на трибунах було багато українських прапорів і плакатів на підтримку нашої країни. Футболісти обох команд вийшли на поле з написами STOP WAR, а на футболках гравців «Шахтаря», як і в першому поєдинку, замість прізвищ були написані назви українських міст-героїв, які постраждали від бойових дій. Матч розпочався з хвилини мовчання на згадку про жертв війни в Україні.
Зауважимо, що в стартовому складі «гірників» був вихованець клубу Ярослав Ракицький, який долучився до команди для участі в благодійних іграх, а керував діями підопічних Роберто Де Дзербі, який повернувся на тренерську лаву.
Поєдинок стартував у високому темпі, і вже на 7-й хвилині донеччанам вдалося відкрити рахунок: Михайло Мудрик на швидкості увірвався до штрафного майданчика, був збитий суперником і заробив пенальті, який сам же реалізував – 0:1. Господарі швидко зрівняли: Діабате розібрався із захисниками і закрутив м'яч під дальню штангу. Від другого м'яча «Шахтар» урятував Анатолій Трубін, відбивши два небезпечні удари Дурмюса. «Оранжево-чорні» відповіли на це своїм моментом, проте голкіпер потягнув удар Топалова у верхній кут. «Гірники» виглядали активніше, багато володіли м'ячем та накривали опонента високим пресингом, проте відзначитись не вдалося. А перед самою перервою ще один сейв здійснив Трубін, відбивши постріл здалеку.
Другий тайм розпочався вже з атак «Лехії» – українська оборона з Андрієм Пятовим, який вийшов після перерви, діяла безпомилково. А самі донеччани почекали свого шансу і на 58-й хвилині знову вийшли вперед: Михайло Мудрик обігрався в штрафному майданчику з Дмитром Мишньовим, вискочив віч-на-віч і ударом у дальній кут оформив дубль – 1:2. На якийсь час контроль над грою повернувся до «оранжево-чорних», а Роберто Де Дзербі освіжив центр поля замінами, випустивши Дмитра Криськіва та Максима Чеха. Поляки при цьому провели пару небезпечних атак, створюючи загрозу воротам Пятова спочатку після кутового, а потім і далеким ударом Калузинський – обидва рази м'яч пройшов над поперечиною. Гості відповіли моментом Борячука після фірмового лонгболу від Ракицького, проте форвард втратив нагоду для удару. У фінальному відтинку зустрічі тренерський штаб «Шахтаря» надав шанс проявити себе молодим гравцям: на поле вийшли Дмитро Капінус, Данило Удод, Кирило Сігеєв, Денис Шостак та Мар'ян Фарина. З передачі останнього міг відзначитись Криськів, та на його удар впритул зреагував голкіпер господарів. А вже в компенсований час поляки зуміли зрівняти рахунок: Оконевський вдало зіграв на добиванні.
На останній хвилині відбулася знакова заміна. Замість Михайла Мудрика на поле вийшов 12-річний Дмитро Кеда, який разом із родиною три тижні провів у заблокованому Маріуполі, проте зміг виїхати із міста. Саме цей хлопець став героєм зустрічі, після сольного проходу перегравши воротаря і забивши переможний м'яч!
Гданськ, Polsat Plus Arena Gdańsk
Голи: 0:1 Мудрик (7, пен.), 1:1 Діабате (12), 1:2 Мудрик (58), 2:2 Оконевський (90+3), 2:3 Кеда (90+3)
«Шахтар»: Трубін (Пятов, 46), Стасюк (Капінус, 73), Бондар (Удод, 78), Ракицький (Фарина, 83), Матвієнко, Бондаренко (Шостак, 89), Степаненко, Топалов (Криськів, 60), Мишньов (Чех, 60), Мудрик (Кеда, 90+3), Борячук (Сігеєв, 78)

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
коронавирус, фотография, парады, музыка, ВСУ, визиты, Карпаты, пандемия, суд, обстрелы, Порошенко, автомобили, фотопроект, пляжи, фотоконкурсы, технологии, авиация, военная техника, медицина, Одесса, карантин, Киев, Сергей Смоленцев, мода, Донбасс, общество, Майдан, терроризм, животные, история, США, традиции, экология, акции, пейзажи, Китай, ЗСУ, архитектура, Шахтер, выборы, марш, праздники, соревнования, митинги, зима, стихийные бедствия, Россия, туризм, Бахмут, Путин, юмор, НАТО, дети, путешествия, Верховная Рада, город, церковь, Дмитрий Дятлов, Киевщина, оккупация, политика, природа, протесты, Львів, выставки, дизайн, спорт, полиция, солдат, Динамо, живопись, портрет, уикенд, Зеленский, #Євромайдан, война, самолеты, фотоподборки, Війна, фестивали, Нацгвардия, сборная Украины, футбол, культура, тест-драйв, женщины, столкновения, Польша, пожары, учения, мир, ВМС, Александр Зубко, корабли, люди, передовая, ДСНС, искусство, Новый Год, Крым

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36