НОВИНИ ДНЯ: Атака на нафтопереробну галузь Росії: удари українських дронів можуть спричинити кризу — експерт  У порти Одеси незабаром повернуться великі контейнеровози та пороми, - ЗМІ  Прогноз погоди на 19 березня: де в Україні буде дощ і мокрий сніг  Частина "вагнерівців" виїхала з Білорусі. "Гаюн" назвав можливу причину  Хто з військовозобов'язаних може законно відмовитися від повістки – пояснення юристки  Вибух військового вертольота у Придністров’ї: експерт прогнозує повну втрату боєздатності сепаратистів  На заході сніг та ожеледиця, на решті територій дощитиме: погода на 19 березнявсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
18.04.2022   Львів, Україна   Укрінформ, УНІАН, Суспільне, Facebook

Обстріляний понеділок: наслідки ракетного обстрілу Львова

У Львові сьогодні вранці відбулося чотири ракетних удари: три – по об‘єктах військової інфраструктури, один – по СТО. Кілька ракет влучили біля Головного залізничного вокзалу Львова, постраждалих серед пасажирів та залізничників немає. Внаслідок ракетних ударів загинуло семеро людей, ще 11 постраждало, серед них дитина.
У момент влучання російської ракети у львівську станцію техобслуговування тут працювало 20 людей, четверо з них загинули, розповів власник СТО.
«Поки неможливо оцінити всі збитки, завдані ракетним ударом, але пошкоджена вся територія СТО, включно з автомобілями, які перебували там. У момент вибуху на території було орієнтовно 20 людей, четверо людей загинули, троє потерпілих мають осколкові поранення. Один у важкому стані, двох хлопців прооперували. Вік працівників – від 30 до 47 років», - зазначив керівник СТО.
Він уточнив, що вибухи сталися близько 8:30. Ракета пошкодила всю територію СТО – автомобілі і будівлі; від ударної хвилі повилітали двері, вікна, лобові вікна в автомобілях, фари, охоронна будка. Пожежа, яка спалахнула, перекинулася на шини, через що весь район був охоплений чорним димом.  
«Пожежу ліквідували. Пізніше порахуємо, скільки згоріло автомобілів – є такі, що повністю згоріли, є пошкоджені від ударної хвилі. В нас наразі було багатенько машин, бо на початку війни роботу призупинили, а потім відновили, бо були звернення, в тому числі і від внутрішньо переміщених осіб», - додав керівник СТО.
Серед поранених — 3-річний Мирон, який разом з мамою евакуювався з Харкова до Львова, аби бути в безпеці. Мама хлопчика Ангеліна розповідає, у перший день війни разом з сином переїхала з Харкова у передмістя. Через три тижні вирішили евакуюватись до Львова. Ангеліна була впевнена, що на Заході України Мирон буде у безпеці. Проте вранці, 18 квітня, у Львові пролунали чотири вибухи. У цей час жінка з дитиною перебувала у будівлі, що розташована поблизу місця, куди влучила ракета.
«Все сталося за секунду. Був потужний вибух, розбилося вікно. Ми відразу побігли в укриття, я не думала, що така рана. Він кричить: «Пальчик!». Дивлюсь, що кров. Обробила все і викликала швидку. Йому відсікло пів пальчика склом. Ніхто навіть не думав, що може таке статися у Львові. Поїхали через всю країну і тут таке», — каже Ангеліна.
Хлопчика доправили до лікарні. Ортопед-травматолог Галина Гачкевич каже, уламок скла на великій швидкості зрізав частину пальця.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
ЗСУ, суд, соревнования, Польша, ВСУ, Порошенко, уикенд, общество, автомобили, Китай, обстрелы, пейзажи, оккупация, Львів, фотоподборки, мир, Киев, Киевщина, выборы, живопись, ВМС, люди, Шахтер, Майдан, музыка, показы, ДСНС, протесты, Россия, солдат, пожары, фотография, фотоконкурсы, женщины, архитектура, спорт, визиты, пляжи, дизайн, Зеленский, военная техника, учения, сборная Украины, Александр Зубко, искусство, митинги, юмор, дети, история, традиции, передовая, портрет, праздники, полиция, Новый Год, Карпаты, Дмитрий Дятлов, Сергей Смоленцев, Одесса, зима, Крым, война, Донбасс, футбол, корабли, туризм, пандемия, столкновения, природа, США, фотопроект, Динамо, медицина, город, Бахмут, парады, фестивали, культура, марш, экология, путешествия, мода, Путин, церковь, технологии, Верховная Рада, стихийные бедствия, #Євромайдан, авиация, животные, Війна, выставки, Нацгвардия, НАТО, акции, терроризм, самолеты, карантин, коронавирус, политика

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36