<
НОВИНИ ДНЯ: Коли пілоти, які вирушили на навчання до Британії, сядуть за штурвал F-16: відповідь Євлаша  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  МВФ оцінив кількість населення України та дав прогноз на найближчі роки  Актив для інвестицій та платіжний інструмент. Що таке криптовалюта  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єр  ПАРЄ ухвалила сенсаційні рішення про Путіна, РПЦ та російські НПЗвсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
06.05.2022   Маріуполь, Україна   Reuters, Associated Press, ЯМаріуполь

Битва за Маріуполь триває

У Маріуполі росіяни в окремих районах на території «Азовсталі», за підтримки авіації, поновили штурмові дії з метою взяти під контроль завод, де перебувають сотні українських військових з полку «Азов» та морської піхоти, серед яких багато поранених, а також приблизно 200 цивільних. Тривають важкі бої.
Сьогодні російські війська порушили режим припинення вогню на «Азовсталі» у Маріуполі: окупанти підбили авто, що рухалось до цивільних. Про це повідомляє полк «Азов», бійці якого продовжують захищати Маріуполь. Автівка рухалась до цивільних, щоб евакуювати їх із територію заводу. Проте окупанти підбили авто, застосувавши протитанковий ракетний комплекс. Внаслідок обстрілу загинув один боєць, ще шестеро — зазнали поранень.
«Ворог продовжує порушувати всі домовленості та не дотримуватись гарантій безпеки під час евакуації цивільного населення», — повідомляють в «Азові».
Командир полку «Азов» підполковник Денис Прокопенко ввечері 4 травня публічно повідомив про те, що росіяни прорвались на територію заводу «Азовсталь». Заступник командира полку «Азов» капітан Святослав Паламар «Калина» 5 травня заявляв, що на території заводу третій день тривають активні бої. Він наголошував, що окупанти не дотримувались режиму тиші, тож евакуація цивільних з «Азовсталі» не відбувалась. Голова патрульної поліції Маріуполя Михайло Вершинін розповів, що окупанти використовують артилерію, авіацію та іншу техніку. За його словами, поранених стає все більше, периметр скорочується.
росія вже відвела більшість сухопутних військ від Маріуполя, але продовжує бити по місту — Пентагон.
За підтримки ООН 1 травня з території «Азовсталі» почалась евакуація цивільних. Також 2 травня виїхали люди з інших районів Маріуполя. А 3 травня у Запоріжжя приїхала перша група цивільних українців, які виїхали 1 травня. 4 травня з Маріуполя та сіл поряд евакуювали 344 людини. Загалом за підтримки ООН з Маріуполя та заводу вивезли майже 500 людей. Сьогодні, 6 травня, триває наступний етап евакуації, повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
соревнования, политика, фотография, традиции, путешествия, город, пляжи, пандемия, праздники, мода, Порошенко, карантин, Динамо, Війна, футбол, юмор, Киевщина, Одесса, Польша, Александр Зубко, ВСУ, технологии, общество, авиация, протесты, Львів, Россия, автомобили, экология, Киев, женщины, стихийные бедствия, фотоконкурсы, корабли, фотопроект, суд, полиция, церковь, Сергей Смоленцев, столкновения, пожары, медицина, дизайн, солдат, выборы, ЗСУ, ДСНС, оккупация, Донбасс, Шахтер, Верховная Рада, учения, искусство, музыка, передовая, Дмитрий Дятлов, животные, марш, выставки, спорт, терроризм, мир, Майдан, Бахмут, самолеты, коронавирус, Новый Год, США, обстрелы, Карпаты, военная техника, Крым, Путин, сборная Украины, митинги, люди, Китай, дети, культура, #Євромайдан, история, война, показы, ВМС, Зеленский, природа, уикенд, туризм, зима, парады, фотоподборки, живопись, фестивали, акции, архитектура, НАТО, визиты, пейзажи, портрет, Нацгвардия

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36