НОВИНИ ДНЯ: Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesar  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі   Оточення Путіна не вірить у його теорію про зв'язок України і теракту під Москвою, - Bloomberg  Чехія передасть українським воїнам удвічі більше снарядів, ніж було оголошено спочатку  Фінансовий гороскоп на квітень 2024 року  В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°всі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
04.07.2022   Одеська обл., Україна   Суспільне

«Чому Росія хоче нас вбивати?»: в Одеській області попрощалися з чотирма загиблими внаслідок ракетного удару

4 липня в селищі Сергіївка попрощались з чотирма загиблими внаслідок влучання російської ракети у дев'ятиповерхівку: чоловіком та дружиною Сергієм та Галиною Ромащуками, Максимом Недомовим та Марією Арнаут.
Олена Гетьманець жила в будинку, куди влучила російська ракета. У ту ніч була на дачі. Не стримує сліз — всі загиблі були з її під’їзду, знала їх з дитинства.
"Це, напевно, найскладніші похорони, тому що загинув хлопець (Максим Недомов — ред.), який допомагав своїй коханій дівчині, з якою вони жили, який допомагав її дітям, просто свята людина, в мене мурахи по шкірі. Батьків (Сергій та Галина Ромащуки — ред.) Ані з Дмитром от зараз поховали, вони були релігійні люди. Усе життя жили, працювали на благо усім людям. Ну ось так, напевно забрали найкращих, будемо сподіватись, що їм там буде легше", — ділиться жінка.
Провести загиблих в останню путь прийшла ще одна сусідка загиблих — Галина. Жінка згадала як проводила час з ними.
"З одними ми гуляли з собакою на подвір’ї, з іншою жінкою ми ходили на йогу. Дуже важко про щось казати, дуже важко, тому що прощання із ними надто складне. Дівчинка, яка теж ходила на йогу з нами, й співала пісні, вона сьогодні залишилась без батьків. Як їй тепер жити? Чому ця Росія хоче нас окупувати, хоче нас вбивати? Чого? Я не розумію", — розповіла Галина.
Загиблих поховали на кладовищах у селах Біленьке та Широке Білгород-Дністровського району.
1 липня внаслідок ракетних ударів військ РФ по Сергіївці загинула 21 людина, 39 отримали поранення. У багатоповерхівці загинули 16 мирних мешканців, 38 отримали поранення, з них п'ятеро – діти віком від 3 до 17 років; на базі відпочинку "Годжі" загинули п'ятеро людей, серед них 10-річний хлопчик. Ще одна людина отримала поранення.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
дети, Нацгвардия, Киев, люди, фестивали, мир, мода, ДСНС, оккупация, музыка, Зеленский, Бахмут, обстрелы, уикенд, война, протесты, показы, терроризм, Динамо, город, Одесса, политика, авиация, Порошенко, Крым, солдат, Сергей Смоленцев, соревнования, #Євромайдан, история, спорт, зима, ВМС, пандемия, выставки, карантин, фотоподборки, Польша, ЗСУ, ВСУ, Путин, пляжи, Верховная Рада, портрет, Россия, Китай, живопись, столкновения, Карпаты, полиция, автомобили, стихийные бедствия, культура, Майдан, Киевщина, Війна, марш, Шахтер, Львів, Донбасс, медицина, визиты, коронавирус, общество, пейзажи, путешествия, футбол, фотография, праздники, США, фотоконкурсы, юмор, Дмитрий Дятлов, природа, суд, церковь, искусство, передовая, парады, сборная Украины, технологии, военная техника, животные, пожары, фотопроект, Новый Год, акции, экология, традиции, самолеты, корабли, дизайн, женщины, митинги, учения, Александр Зубко, туризм, НАТО, выборы, архитектура

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36