НОВИНИ ДНЯ: Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконує  Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухні  Які свята у квітні 2024 року: як працюватимуть і відпочиватимуть українці  На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощі  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Українівсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
04.07.2022   Одеська обл., Україна   Суспільне

«Чому Росія хоче нас вбивати?»: в Одеській області попрощалися з чотирма загиблими внаслідок ракетного удару

4 липня в селищі Сергіївка попрощались з чотирма загиблими внаслідок влучання російської ракети у дев'ятиповерхівку: чоловіком та дружиною Сергієм та Галиною Ромащуками, Максимом Недомовим та Марією Арнаут.
Олена Гетьманець жила в будинку, куди влучила російська ракета. У ту ніч була на дачі. Не стримує сліз — всі загиблі були з її під’їзду, знала їх з дитинства.
"Це, напевно, найскладніші похорони, тому що загинув хлопець (Максим Недомов — ред.), який допомагав своїй коханій дівчині, з якою вони жили, який допомагав її дітям, просто свята людина, в мене мурахи по шкірі. Батьків (Сергій та Галина Ромащуки — ред.) Ані з Дмитром от зараз поховали, вони були релігійні люди. Усе життя жили, працювали на благо усім людям. Ну ось так, напевно забрали найкращих, будемо сподіватись, що їм там буде легше", — ділиться жінка.
Провести загиблих в останню путь прийшла ще одна сусідка загиблих — Галина. Жінка згадала як проводила час з ними.
"З одними ми гуляли з собакою на подвір’ї, з іншою жінкою ми ходили на йогу. Дуже важко про щось казати, дуже важко, тому що прощання із ними надто складне. Дівчинка, яка теж ходила на йогу з нами, й співала пісні, вона сьогодні залишилась без батьків. Як їй тепер жити? Чому ця Росія хоче нас окупувати, хоче нас вбивати? Чого? Я не розумію", — розповіла Галина.
Загиблих поховали на кладовищах у селах Біленьке та Широке Білгород-Дністровського району.
1 липня внаслідок ракетних ударів військ РФ по Сергіївці загинула 21 людина, 39 отримали поранення. У багатоповерхівці загинули 16 мирних мешканців, 38 отримали поранення, з них п'ятеро – діти віком від 3 до 17 років; на базі відпочинку "Годжі" загинули п'ятеро людей, серед них 10-річний хлопчик. Ще одна людина отримала поранення.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
оккупация, ВМС, дизайн, марш, футбол, Порошенко, Майдан, обстрелы, ВСУ, акции, Новый Год, музыка, солдат, Китай, НАТО, культура, стихийные бедствия, фестивали, Верховная Рада, соревнования, Донбасс, туризм, ДСНС, праздники, политика, Киев, война, Путин, природа, экология, церковь, портрет, медицина, мода, Зеленский, автомобили, Динамо, фотоконкурсы, история, Крым, животные, люди, самолеты, женщины, пандемия, Одесса, фотография, традиции, столкновения, военная техника, протесты, общество, терроризм, учения, спорт, тест-драйв, искусство, выборы, выставки, пожары, юмор, Війна, технологии, США, пляжи, мир, Сергей Смоленцев, Шахтер, Нацгвардия, уикенд, карантин, парады, дети, пейзажи, Александр Зубко, сборная Украины, #Євромайдан, Киевщина, Карпаты, визиты, город, передовая, путешествия, Бахмут, корабли, фотопроект, живопись, Дмитрий Дятлов, митинги, авиация, Польша, Львів, фотоподборки, полиция, зима, Россия, суд, ЗСУ, коронавирус, архитектура

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36