НОВИНИ ДНЯ: 28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі   Оточення Путіна не вірить у його теорію про зв'язок України і теракту під Москвою, - Bloomberg  Чехія передасть українським воїнам удвічі більше снарядів, ніж було оголошено спочатку  Фінансовий гороскоп на квітень 2024 року  В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°  Лукашенко зламав версію Путіна про "втечу" терористів до України  Загроза наступу РФ на Харків: місцевий депутат про сили РФ у Бєлгородській та Курській областяхвсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
11.07.2022   Київ, Україна   КМДА, Укрінформ,

Киян навчатимуть основам цивільного захисту та оборони міста

У Києві розпочинають проводити регулярні заняття з цивільним населенням для підготовки до захисту та оборони міста. Мешканців столиці навчатимуть, як потрібно діяти при обстрілах, масових ураженнях, як поводитись з вибухонебезпечними предметами та іншому. До цього ж подібні заняття проводилися підрозділам територіальної оборони та добровольчим формуванням.
Початкове таке тренування вирішили провести з керівним складом районних державних адміністрацій (РДА) міста Києва. На думку заступника директора Департаменту муніципальної безпеки Київської міської державної адміністрації Михайла Щербіни, в теперішніх умовах цивільній людині необхідно володіти хоча б елементарними навичками захисту в надзвичайних ситуаціях.
"Ми вважаємо, що необхідно проводити заняття не тільки з військовими, добровольчими формуваннями, а й зі всім населенням міста Києва, щоб воно знало основи цивільного захисту, як діяти в умовах обстрілів, в умовах певного ураження. Люди повинні уявляти, які є засоби ураження, чим противник може обстріляти місто, і як діяти в тій чи іншій ситуації. І для цього ми починаємо заняття з цивільним населенням", - сказав Щербіна.
Перше пробне заняття проводили з представниками столичних РДА, бо в майбутньому такі заняття планується зробити на базі кожного району міста Києва, щоб усі бажаючі змогли до них долучитися. "Оце перше заняття ми проводимо саме з ними, щоб потім вони могли такі самі заняття організувати на базі кожного району. Ми будемо допомагати з інструкторами, а вони вже добиратимуть базу для навчання", - каже  заступник директора Департаменту муніципальної безпеки.
На початку заняття, незважаючи на дрібний дощ, усіх вишикували в шеренгу та розповіли про правила безпеки, яких необхідно дотримуватись під час навчань. Далі усіх розподілили на три групи, які потім переміщалися по черзі на різні локації.
Так, на першій локації провели лекцію щодо того, як необхідно поводитись при застосуванні зброї масового ураження - хімічної, бактеріологічної, ядерної. Показали, як зробити захисний одяг з підручних засобів, а також розповіли про першочергові дії в подібних ситуаціях.
Вже на другій місцевості учасники навчань отримали інформацію про тактично-технічні характеристики основних зразків озброєння, їх уражаючі фактори та порядок дій під час обстрілів. Усі охочі мали змогу власноруч зібрати та розібрати вогнепальну зброю.
На третій локації можна було дізнатися про різні види мін, а також послухати про те, як їх відрізняти та як діяти, якщо знаходиш підозрілий предмет.
Крім того, провели заняття з тактичної медицини. Слухачі дізналися про порядок надання першої медичної допомоги в зоні вогневого контакту та евакуації пораненого. Також кожен охочий міг спробувати застосувати набуті теоретичні знання на практиці.
Завершальним етапом заняття стало виконання вправ зі стрільби з АК-74.
Загалом, до занять долучилися заступники голів РДА та керівники підрозділів, що опікуються питаннями оборони і цивільного захисту. Зокрема, це начальники відділів цивільного захисту, начальники секторів (головні спеціалісти) з питань мобілізаційної роботи, посадовці, які відповідальні за організацію територіальної оборони, начальники секторів (головні спеціалісти) з питань запобігання та виявлення корупції та взаємодії із правоохоронними органами.
За словами директора Департаменту муніципальної безпеки Романа Ткачука, до занять також долучили і працівників освіти, яким належить організувати з вересня навчальний процес в умовах воєнного стану: "Сьогодні у багатьох мешканців та гостей столиці може скластися враження, що Київ живе мирним життям. Але загрози лишаються, і одне з головних завдань міської влади – забезпечити навченість, організувати взаємодію працівників державних адміністрацій усіх рівнів у протидії російській агресії".
Поки у Київській міській державній адміністрації напрацьовують алгоритм запису на заняття з підготовки до оборони та захисту міста усіх охочих. Про всі деталі та коли буде відкритий запис - обіцяють повідомити пізніше.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
пожары, коронавирус, церковь, Львів, живопись, уикенд, политика, дизайн, сборная Украины, футбол, корабли, медицина, пляжи, выставки, Одесса, Порошенко, карантин, Нацгвардия, ВСУ, Бахмут, марш, пандемия, Верховная Рада, #Євромайдан, общество, мода, женщины, Війна, война, юмор, Карпаты, протесты, культура, акции, Польша, традиции, суд, Донбасс, история, Россия, выборы, архитектура, искусство, спорт, зима, Китай, Шахтер, терроризм, экология, ЗСУ, Крым, авиация, стихийные бедствия, визиты, передовая, фотоконкурсы, пейзажи, путешествия, НАТО, показы, портрет, технологии, фотоподборки, туризм, соревнования, животные, дети, музыка, тест-драйв, фотопроект, ВМС, Киев, фестивали, природа, военная техника, Александр Зубко, мир, оккупация, обстрелы, Динамо, США, Сергей Смоленцев, Путин, Майдан, люди, ДСНС, Зеленский, Новый Год, Киевщина, солдат, Дмитрий Дятлов, столкновения, митинги, фотография, самолеты, автомобили, полиция, учения, город, праздники

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36