НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
19.09.2022   Велика Британія   Reuters, Associated Press, BBC, AFP, Громадське,

Похорон королеви Єлизавети

Після 10 днів офіційної жалоби Велика Британія прощається з померлою королевою Єлизаветою II. Її похорон відбувається у Вестмінстерському абатстві — місці, де Єлизавета вийшла заміж і була коронована. Щоб провести королеву в останню путь, люди чекали з ночі.
Двері Вестмінстерського абатства відчинилися сьогодні вранці для гостей, які прибувають на державний похорон королеви. Труну з монархом провезли урочистою процесією від Вестмінстерського палацу до Вестмінстерського абатства, де у церемонії бере участь 2 000 гостей.
Труну королеви помістять у катафалк і відправлять до Віндзорського замку. Паралельно з цим до Віндзора йтиме процесія Довгою алеєю (The Long Walk). До неї приєднаються король і члени королівської сім'ї. А вже ввечері, о 19:30, відбудеться приватна похоронна служба за участю лише короля та королівської родини. Труну королеви покладуть у каплицю Святого Георгія разом із принцом Філіпом та її батьками, королем Георгом VI та королевою-матір'ю.
Старші представники королівської сім'ї, зокрема король Чарльза III і його сини приїхали до Вестмінстер-голу, звідки вони супроводжували процесію з труною королеви до абатства.  Принцеса Шарлотта і принц Джордж разом зі своєю родиною прийшли на похорон своєї прабабусі. Меган Маркл і Кетрін, принцеса Уельська, виглядали похмурими.
Серед присутніх на службі - політики, королівські особи та знаменитості. Президент Франції Еммануель Макрон, президент США Джо Байден, прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо та президент Ірландії Майкл Хіггінс, імператор Японії Нарухіто та імператриця Масако - серед світових лідерів, які приїхали на церемонію. Прем'єр-міністр Британії Ліз Трасс і колишні прем'єри також присутні на службі. Представників росії, Білорусі та Сирії не запрошували. Від України прибули вшанувати королеву Єлизавету ІІ прем’єр-міністр Денис Шмигаль та перша леді Олена Зеленська.
Щоб провести Єлизавету II в останню путь, люди з ночі займали місця. А втім, устигнути вдалося не всім. Ті, хто так і не потрапив на прощання з королевою у Вестмінстер-холі, чекали на проїзд її труни за раніше анонсованим маршрутом. Очікується, що в день похорону Єлизавети на заходи у Лондоні збереться приблизно мільйон людей. Для охорони безпеки у місті залучили понад 100 тисяч поліцейських та інших працівників. Масштаб похорону Єлизавети II називають більшим за Олімпійські ігри 2012 року та Платиновий ювілей королеви.
Служба також транслювалася на телебаченні та радіостанціях, по всій країні для цього встановили приблизно 125 кінотеатрів.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
юмор, Шахтер, тест-драйв, футбол, США, ЗСУ, искусство, пейзажи, Верховная Рада, история, Карпаты, акции, соревнования, солдат, фотография, выборы, показы, политика, ВМС, Путин, полиция, выставки, традиции, уикенд, Зеленский, оккупация, мир, живопись, культура, общество, Одесса, митинги, #Євромайдан, спорт, мода, технологии, обстрелы, авиация, терроризм, Львів, животные, суд, пожары, женщины, учения, Дмитрий Дятлов, фотоконкурсы, сборная Украины, Александр Зубко, архитектура, туризм, Китай, Крым, пандемия, стихийные бедствия, пляжи, Россия, Донбасс, музыка, корабли, Новый Год, дизайн, Війна, фотопроект, фотоподборки, церковь, карантин, самолеты, коронавирус, Порошенко, визиты, передовая, путешествия, ДСНС, ВСУ, экология, фестивали, военная техника, природа, люди, праздники, город, Польша, война, Майдан, зима, Бахмут, протесты, Сергей Смоленцев, столкновения, автомобили, НАТО, Нацгвардия, Динамо, марш, дети, портрет, медицина, Киев, Киевщина

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36