НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
27.09.2022   РФ   Reuters, Associated Press

Росія: картинки мобілізації

Довгі черги машин на дорогах, що звиваються до прикордонних пунктів Росії з Грузією, Казахстаном і Монголією, і схожі черги в аеропортах. Гнівні демонстрації — не лише в Москві та Санкт-Петербурзі — але й у віддаленій крайній північній провінції Якутії та в південному регіоні Дагестану, коли жінки ганялися за поліцейським і кричали: «Ні війні!». Озброєний чоловік, який відкрив стрілянину в комісаріаті в одному з сибірських міст і важко поранив військового коменданта, заявивши: «Зараз ми всі підемо додому».
Через п’ять днів після того, як президент Володимир Путін оголосив про часткову мобілізацію для призову сотень тисяч резервістів для боротьби в Україні, цей крок викликав обурені протести, масову втечу людей і акти насильства по всій величезній країні.
Хоча державне телебачення намалювало райдужну картину мобілізаційної акції, а телеканал «Росія 1» у неділю показав натовпи нетерплячих чоловіків, які шикуються в чергу, щоб записатися «майже в кожному регіоні», реальність була іншою. Від початку призову почали підпалювати військомати та інші адміністративні будівлі. Хоча такі інциденти були звичайними протягом 7 місяців вторгнення, їх кількість і частота зросли після виступу Путіна. Російські незалежні ЗМІ нарахували щонайменше 17 таких інцидентів за останні дні, понад 37 до оголошення мобілізації.
У понеділок чоловік на автовокзалі в Рязані облив себе легкозаймистою рідиною та підпалив, кричачи, що він не хоче брати участь у російській «спеціальній військовій операції» в Україні. Повідомляється, що він отримав легкі тілесні ушкодження та був затриманий поліцією.
Хоча було сказано, що загальна мобілізація складала близько 300 000 чоловік, деякі ЗМІ повідомляють, що влада планує зібрати більше 1 мільйона, що Москва заперечує.
Андрій Колесніков, старший науковий співробітник Фонду Карнегі, зазначив, що опитування показують, що близько половини росіян беззастережно підтримують війну, а приблизно третина підтримує війну із застереженнями. Останні є «резервуаром сумнівів і невдоволення», — сказав Колесніков. — Вже зрозуміло, що мобілізація не часткова, і якщо це буде ставати все більш очевидним, то настрої можуть почати змінюватися. Путін сильно ризикує».

Російські новобранці проходять повз військовий центр вербування у Волгограді, Росія, 24 вересня 2022

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
пейзажи, карантин, выставки, праздники, женщины, акции, технологии, спорт, ВМС, Порошенко, футбол, фотоконкурсы, люди, Донбасс, Одесса, юмор, ЗСУ, мир, дизайн, природа, США, политика, экология, корабли, Сергей Смоленцев, история, Карпаты, Нацгвардия, терроризм, Россия, искусство, Александр Зубко, коронавирус, зима, передовая, #Євромайдан, животные, ДСНС, выборы, протесты, Верховная Рада, пандемия, Китай, военная техника, Путин, пожары, сборная Украины, церковь, ВСУ, самолеты, солдат, тест-драйв, Зеленский, визиты, путешествия, Динамо, авиация, суд, Львів, дети, Війна, учения, культура, портрет, Киев, соревнования, Дмитрий Дятлов, обстрелы, НАТО, Шахтер, традиции, город, уикенд, туризм, музыка, фестивали, столкновения, Крым, Бахмут, медицина, Новый Год, оккупация, фотография, марш, общество, митинги, Польша, война, полиция, мода, пляжи, Майдан, автомобили, Киевщина, фотоподборки, парады, стихийные бедствия, живопись, архитектура, фотопроект

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36