<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
05.10.2022   Київська обл., Україна   Reuters, BBC, Еспресо,

Війська РФ атакували Київщину дронами-камікадзе: фото з Білої Церкви після удару

Вночі росіяни двічі атакували Білу Церкву дронами-камікадзе типу іранських Shahed-136, є один постраждалий, повідомив вранці керівник Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба: "Людина поранена, легкі пошкодження, ніяких загроз життю", - сказав він в ефірі телемарафону. Кулеба підтвердив, що у місті було шість влучань, і в результаті пошкоджена інфраструктура. Атака почалася близько 2-ої ночі, ще одна була через годину.
"У результаті пошкоджено три будівлі інфраструктури, руйнування середньої важкості. О 9:20 пожежу загасили", - розповів пізніше Кулеба в ефірі телемарафону. Він також додав, що місцева влада на один день вирішила повністю перевести школи Білої Церкви на онлайн-навчання.
Це перший випадок атаки дронів-камікадзе на Київщині. У мережі поширюють відео, де видно багато палаючих будівель, які стоять поруч. На відео будівлі схожі на військову частину, що дислокується в Білій Церкві. Проросійські телеграм-канали стверджують, що дрони били по військовій частині.
Пізніше Ігор Луценко, військовослужбовець 72-ї окремої механізованої бригади, написав у своєму фейсбуці, що росіяни завдали удару по пункту постійної дислокації його бригади, який розташований в Білій Церкві.
"Вночі ворог завдав удару дронами-камікадзе по пункту постійної дислокації моєї бригади. Я там був лише раз у житті, але, принаймні, знаю, як виглядають ці древні будівлі", - пише Луценко.
Ні російське, ні українське військове керівництво поки що ніяк офіційно не коментували влучання по Білій Церкві. Чи є втрати серед українських військових, якщо військова частина справді постраждала, також офіційно не повідомляли.
Місто розташоване приблизно за 70 кілометрів на південь від Києва та за 190 кілометрів від білоруського кордону.
Повітряні сили ЗСУ кажуть, що вночі збили над Україною 6 із 12 дронів-камікадзе.
Речник Юрій Ігнат каже, що складність у знешкодженні цих дронів полягає у тому, що вони летять масовано, і радар може помітити їх як одну ціль, в той час як насправді їх разом відразу кілька.
"Противник шукає слабкі місця в нашій протиповітряній обороні, застосовує різні тактичні прийоми, ми вже бачили кілька тижнів тому (удари таких же дронів - ред.) по Одеській, Миколаївській областях, де промацували, чим ми будемо збивати, як реагувати", - сказав Ігнат в ефірі телемарафону.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
мода, учения, фотоподборки, НАТО, Карпаты, Верховная Рада, Путин, соревнования, выставки, солдат, Новый Год, столкновения, животные, культура, марш, Сергей Смоленцев, праздники, военная техника, Нацгвардия, коронавирус, уикенд, зима, парады, дети, Зеленский, автомобили, архитектура, Порошенко, война, экология, пейзажи, портрет, женщины, США, медицина, Дмитрий Дятлов, Крым, акции, путешествия, суд, фотопроект, полиция, пожары, Александр Зубко, показы, Россия, протесты, #Євромайдан, город, фотография, традиции, мир, ЗСУ, футбол, Польша, карантин, искусство, люди, Динамо, Донбасс, терроризм, политика, пляжи, Майдан, обстрелы, корабли, общество, Львів, сборная Украины, визиты, передовая, технологии, Бахмут, Киевщина, дизайн, фотоконкурсы, туризм, ДСНС, Киев, самолеты, церковь, Китай, выборы, митинги, живопись, ВСУ, ВМС, Одесса, музыка, природа, история, авиация, Війна, спорт, стихийные бедствия, фестивали, Шахтер, юмор, оккупация, пандемия

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36