НОВИНИ ДНЯ: Чому ІД вибрала Росію за ціль і чи є можливість нових терактів у РФ – відповідь Невзорова  Тост з авокадо та яйцем: корисний рецепт  У Польщі готуються скасувати виплати за розміщення українців: коли це буде  Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощівсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
24.10.2022   Україна   Радіо Свобода

Без світла: вимушений захід енергетиків через російські обстріли

Українські енергетики заявили, що у них немає іншого виходу, окрім як запровадити аварійні та планові відключення електроенергії, оскільки Росія посилює напади на критичну інфраструктуру в Україні.
Президент України Володимир Зеленський 20 жовтня попередив лідерів ЄС, що російські атаки, які зруйнували значну частину енергетичної інфраструктури України, спрямовані, зокрема, на те, щоб спровокувати нову хвилю міграції українців до країн ЄС.
«Російський терор проти наших енергетичних об’єктів спрямований на те, щоб створити якомога більше проблем з електроенергією та теплом для України цієї осені та взимку, і щоб якомога більше українців поїхало до ваших країн», — сказав Зеленський на саміті ЄС у Брюсселі.
Російські атаки на українську енергомережу призвели до загальнонаціональних відключень електроенергії, погіршивши ситуацію, в якій опинилися українці. Ймовірно, на людей через війну чекає зима без достатньої кількості електроенергії та тепла. Уряд зобов’язав українців мінімізувати використання електроенергії від 7-00 до 23:00 і попередив про можливі тимчасові відключення світла.
Українська влада назвала тактику Москви щодо націлювання на цивільну інфраструктуру воєнним злочином і продовжує закликати світову спільноту визнати Росію державою-спонсором тероризму. Генпрокурор України Андрій Костін закликав Гаагу визнати Росію державою-спонсором тероризму. Костін згадав ракетні обстріли 17 жовтня, у результаті яких загинули 19 людей, ще 105 отримали поранення та спричинили міжнародний резонанс. «Це не мало військової мети. Мета навмисних атак Росії — спричинити загибель цивільного населення та знищити цивільну інфраструктуру».
Росія неодноразово завдавала ударів по цивільних об’єктах та об’єктах інфраструктури по всій Україні, що призвело до відключення електроенергії у понад 1000 міст, селищ і сіл.
«Це воєнні злочини, – заявила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн 19 жовтня. — Цілеспрямовані атаки на цивільну інфраструктуру з чіткою метою відрізати чоловіків, жінок, дітей від води, електрики та опалення з приходом зими. Це акти чистого терору».
Російський президент Володимир Путін 10 жовтня підтвердив завдання Росією масованих ударів по Україні, зокрема по об’єктах енергетики. При цьому він пригрозив новими атаками «у разі продовження спроб проведення на російській території терактів».
Джерело фотографій: EPA-EFE, Reuters, AP, Радіо Свобода

Мікроавтобус проїжджає темною вулицею Миколаєва. Фото від 20 жовтня.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
марш, юмор, учения, самолеты, архитектура, суд, Путин, природа, фестивали, обстрелы, общество, Зеленский, акции, Сергей Смоленцев, мода, Крым, США, Дмитрий Дятлов, путешествия, женщины, показы, традиции, уикенд, дети, митинги, мир, люди, сборная Украины, автомобили, коронавирус, животные, оккупация, фотография, церковь, ДСНС, полиция, пейзажи, фотоподборки, Динамо, фотопроект, Карпаты, визиты, туризм, зима, пандемия, Киевщина, тест-драйв, политика, Одесса, Донбасс, фотоконкурсы, портрет, дизайн, карантин, столкновения, выборы, ВМС, Китай, авиация, передовая, футбол, Александр Зубко, экология, медицина, культура, история, музыка, пляжи, Порошенко, праздники, Львів, протесты, соревнования, #Євромайдан, НАТО, Шахтер, Нацгвардия, терроризм, стихийные бедствия, Бахмут, Верховная Рада, город, Польша, война, военная техника, корабли, искусство, солдат, пожары, живопись, спорт, ЗСУ, Киев, Новый Год, технологии, выставки, Війна, Россия, ВСУ, Майдан

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36