НОВИНИ ДНЯ: Тост з авокадо та яйцем: корисний рецепт  У Польщі готуються скасувати виплати за розміщення українців: коли це буде  Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпецівсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
17.01.2023   Донецька обл., Україна   Радіо Свобода

Зкривавлені, але не переможені: українські війська продовжують битися у Соледарі, незважаючи на заяви Росії про перемогу

Українські військові в Соледарі та Бахмуті проливають кров російських військ у запеклих боях, доки Росія заявляє про свою перемогу. Фотокореспондент Радіо Свобода Сергій Нужненко та фотокореспондент Reuters Олександр Ратушняк зняли ці кадри широкомасштабної російсько-української війни 14–15 січня.
Російські найманці з ПВК «Вагнер» заявили 10 січня, що захопили Соледар, хоча запеклі бої продовжуються всередині та навколо українського соледобувного міста. Хоча Соледар є дуже невеликою військовою цінністю, його захоплення буде найзначнішим досягненням Москви на полі бою за останні місяці.
«Все повністю зруйновано. Життя майже не лишилося. Чого Росія там домагається?» — питав минулого тижня президент України Володимир Зеленський.
Обидві сторони не розкривають інформацію про втрати під час того, що багато аналітиків називають одними з найнапруженіших і найкривавіших бойових дій за всю війну.
Поки аналітики продовжують обговорювати питання про стратегічне значення запеклих боїв за Соледар та Бахмут, Росія продовжує вкладати значні кошти у спроби захопити східноукраїнські міста, які, можливо, мають символічне значення для Кремля.
Захоплення Росією Соледара дозволило б російським військам наблизитися до більшого міста Бахмута, яке знаходиться приблизно за 15 км на південний захід. Кремлю так і не вдалося здобути цей приз. Відома як «Бахмутська м'ясорубка», битва за місто, в якому раніше мешкало 70 тисяч жителів, триває вже кілька місяців, залишаючи за собою апокаліптичні сцени смерті та руйнувань.
У коментарях, переданих 15 січня, президент Росії Володимир Путін заявив про перемогу в Соледарі, заявивши: «Є позитивна динаміка [у бойових діях]. Все розвивається за планом». Київ спростував цю заяву, заявивши, що тяжкі бої продовжуються.

Український солдат веде вогонь із міномету по російським позиціям біля Соледара, 14 січня

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
пляжи, Крым, зима, живопись, уикенд, Китай, Польша, суд, медицина, стихийные бедствия, визиты, выборы, парады, Шахтер, пожары, общество, марш, люди, Сергей Смоленцев, протесты, полиция, Донбасс, ДСНС, туризм, Нацгвардия, Киев, терроризм, политика, футбол, Новый Год, военная техника, город, путешествия, фотоконкурсы, коронавирус, США, передовая, авиация, спорт, фестивали, история, учения, выставки, церковь, Путин, обстрелы, пандемия, экология, фотопроект, женщины, ВМС, тест-драйв, корабли, автомобили, Динамо, природа, солдат, НАТО, Верховная Рада, традиции, война, ЗСУ, культура, технологии, Майдан, оккупация, фотография, митинги, Карпаты, самолеты, соревнования, столкновения, Александр Зубко, музыка, дизайн, Киевщина, праздники, сборная Украины, дети, животные, Одесса, мир, Россия, Дмитрий Дятлов, Війна, Львів, #Євромайдан, архитектура, акции, пейзажи, фотоподборки, искусство, юмор, портрет, карантин, Зеленский, Порошенко, мода, ВСУ, Бахмут

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36