<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт карі з курячим філе та болгарським перцем  На вихідних в Україні стане ще тепліше, але прийдуть дощі та грози  Оновлення даних у ЦНАП: коли у Києві запрацює послуга  «Дощ місцями». Синоптикиня попередила, де погода найближчими днями буде з грозами, а де з великою кількістю сонця  Як польська молодь ставиться до українців: опитування  Поїзди та автобуси. Як доїхати з України до найближчих аеропортів  Путін та Сі Цзіньпін намагаються "проштовхнути" свою ідею закінчення війни в Українівсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
24.07.2023   Одеса, Україна   Укрінформ, Associated Press, ДСНС, Reuters, BBC, Думская, Оперативне командування Південь

Одеса після російського ракетного удару

Під час нічної ракетної атаки на Одесу Росія вбила одну людину та поранила ще 22, пошкодила житлові будинки та пам'ятки архітектури у центрі. Великих руйнувань зазнав головний православний храм Одеси - кафедральний Спасо-Преображенський собор.
Росія протягом цього тижня майже щоночі проводить масовані ракетні удари по Одесі та портовій інфраструктурі регіону.
"Головна мета ракетних атак росіян на Одесу та регіон - це спроба повністю ізолювати вихід України до Чорного моря", - написав у фейсбук секретар РНБО Олексій Данілов.
Він також припустив, що метою Росії є "нейтралізувати міжнародні зусилля з відновлення функціонування "зернового коридору", оскільки "після провалу ідеї "енергетичної наддержави" Путін хоче стати "зерновою надімперією".
"Знищення української інфраструктури... має зробити світ залежним від російського зерна і їх логістики і можливостей. План - поставити світ на коліна і зробити Росію унікальним зерновим постачальником", - вважає секретар РНБО України.
В російському міноборони заявили, що завдали удару по об'єктах, "де готувалися терористичні акти проти РФ із застосуванням безекіпажних катерів", а на самих цих об'єктах "перебували іноземні найманці".
За даними Національної поліції, внаслідок нової атаки одна людина загинула, а ще 22 отримали поранення. Серед них є четверо дітей. Там також повідомляють, що крім Преображенського собору в Одесі "пошкоджень та руйнувань зазнали об'єкти цивільної інфраструктури, багатоповерхові та приватні житлові будинки, автомобілі громадян. У багатьох будинках пошкоджені фасади та дахи, вибиті вікна".
Як повідомили військові з ОК "Південь", під час ракетної атаки Росія застосувала 19 ракет різних типів: 5 крилатих "Онікс" з берегового ракетного комплексу "Бастіон" (Крим); 3 крилаті ракети повітряного базування Х-22 - пуски здійснювались з літаків Ту-22МЗ (акваторія Чорного моря); 4 крилаті ракети морського базування "Калібр" - імовірно з підводного човна (акваторія Чорного моря); 5 крилатих ракет наземного базування "Іскандер-К" (Крим); 2 балістичні ракети "Іскандер-М" (Крим).
Українським силам ППО вдалося знищити 9 ракет - 4 "Калібри" та 5 "Іскандерів".
Міська влада повідомляє, що руйнувань зазнала портова інфраструктура та щонайменше шість житлових будинків. У центрі Одеси в охоронній зоні ЮНЕСКО зруйновані дві пам'ятки архітектури, а також Спасо-Преображенський собор УПЦ (Московського патріархату). Міська рада уточнила, що руйнування є на бульварі Жванецького, також пошкоджений Будинок вчених та споруди поруч.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
пейзажи, пляжи, ДСНС, показы, культура, Александр Зубко, живопись, передовая, медицина, женщины, коронавирус, Новый Год, фестивали, зима, дизайн, фотопроект, туризм, протесты, музыка, самолеты, #Євромайдан, солдат, митинги, корабли, спорт, ВМС, Львів, фотоконкурсы, выборы, фотоподборки, Шахтер, стихийные бедствия, Верховная Рада, город, животные, ЗСУ, Донбасс, технологии, люди, Китай, футбол, уикенд, Війна, военная техника, терроризм, Дмитрий Дятлов, Путин, акции, карантин, церковь, Динамо, соревнования, мода, Карпаты, визиты, Бахмут, Порошенко, пандемия, война, столкновения, архитектура, портрет, природа, сборная Украины, фотография, суд, дети, история, праздники, Зеленский, парады, оккупация, авиация, пожары, Майдан, Сергей Смоленцев, Киевщина, политика, Крым, марш, общество, выставки, Нацгвардия, Польша, искусство, обстрелы, США, Одесса, НАТО, традиции, ВСУ, мир, Киев, юмор, Россия, путешествия, учения, экология, автомобили, полиция

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36