<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
07.12.2023   Львів, Україна   Укрінформ

Іноземні фахівці проводять навчання з протезування у реабілітаційному центрі «Незламні»

У Львові протягом чотириденного воркшопу в Національному реабілітаційному Центрі «Незламні» (UNBROKEN) фахівці із-за кордону навчають українських колег протезуванню верхніх та нижніх кінцівок.
«Через війну пацієнтів з важкими пораненнями та ампутаціями постійно більшає. Це значить, що нам потрібно ще швидше та ще якісніше виготовляти штучні кінцівки для захисників та цивільних, які їх втратили. А спеціалістів – не вистачає. Тому зараз ми переймаємо найкращий досвід, щоб вдосконалити свої навички і навчити інших», - розповів протезист Центру протезування Першого медоб’єднання Львова Назар Багнюк.
Навчання триватиме 4-7 грудня, його проводять фахівці компанії Fillauer LLC, яка входить у список світових лідерів у галузі ортопедії та протезування. До Львова приїхали учасники з Києва, Дніпра, Івано-Франківська, Одеси, Полтави, Житомира та Запоріжжя. Це протезисти з досвідом роботи від трьох місяців й до 23 років.
У межах тренінгу вже знято мірки з трьох пацієнтів центру, і тепер для них виготовляють штучні кінцівки. Наприкінці воркшопу - цих пацієнтів запротезують.
Як зазначають у центрі, десятки тисяч українців потребують протезів, а спеціалістів, які можуть їх виготовити, критично бракує. Цього року лише державним коштом в Україні було встановлено 15 тисяч протезів, експерти припускають, що благодійним коштом становлено не менше. Однак, якщо кількість встановлених протезів нижніх кінцівок вимірюється тисячами, то верхніх - сотнями. У той час як 30% ампутацій нині - це саме руки. Спеціалістів, які вміють «встановлювати руки» - одиниці, тому пацієнтам доводиться чекати на протез пів року і більше. Особливу увагу під час воркшопу приділятимуть виготовленню верхніх кінцівок. Адже одне з основних завдань для протезистів – у співпраці з лікарями визначати найоптимальніше функціональне призначення протеза руки.
У програмі інтенсиву - вивчення технічних характеристик протезів, опанування основ спеціального програмного забезпечення, що необхідне для налаштувань високотехнологічних штучних кінцівок, та застосування отриманих знань на практиці.
Навчання проводяться в рамках проєкту «Реабілітація та протезування українців в Україні», що реалізується завдяки програмі Український Фонд Швидкого Реагування, яку втілює IREX in Ukraine за підтримки Державного департаменту США.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
живопись, учения, Шахтер, Бахмут, туризм, акции, история, война, культура, Киевщина, Майдан, автомобили, Киев, город, зима, столкновения, фотоконкурсы, люди, Верховная Рада, обстрелы, архитектура, ЗСУ, животные, природа, карантин, Карпаты, Нацгвардия, Новый Год, показы, Зеленский, мир, Війна, церковь, технологии, искусство, ВСУ, Крым, фотопроект, общество, оккупация, мода, передовая, суд, сборная Украины, медицина, Львів, Динамо, праздники, политика, уикенд, авиация, дети, фотоподборки, терроризм, женщины, солдат, пейзажи, музыка, визиты, ДСНС, протесты, ВМС, Китай, выборы, Дмитрий Дятлов, экология, НАТО, юмор, дизайн, марш, полиция, портрет, пожары, #Євромайдан, Александр Зубко, Путин, Россия, пляжи, стихийные бедствия, США, Одесса, Порошенко, традиции, Сергей Смоленцев, выставки, фотография, корабли, путешествия, пандемия, митинги, спорт, парады, Донбасс, соревнования, самолеты, футбол, военная техника, Польша, коронавирус, фестивали

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36