<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
09.01.2024   Харків, Україна   Радіо Свобода

Російська армія обстрілює Україну ракетами з КНДР? Фото уламків

Після нещодавніх ударів по Харкову журналістам показали залишки ракети, яку, як припускає Україна, Росія отримала від Північної Кореї.
Речник Ради національної безпеки США Джон Кірбі повідомив журналістам 4 січня, що нещодавно розсекречені розвіддані виявили, що Північна Корея надала Росії пускові установки балістичних ракет і кілька балістичних ракет. З такою оцінкою погодився і радник голови Офісу президента України.
5 січня радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що Росія вперше з початку повномасштабного вторгнення здійснила обстріл України ракетами, поставленими Північною Кореєю. Росія «нападає на українців за допомогою ракет, одержаних у держави, де громадян мучать у концтаборах за незареєстроване радіо, розмову з туристом, перегляд серіалів», – написав Подоляк у соцмережі Х (колишній твіттер).
Українські фахівці не уточнили, які саме північнокорейські ракети, на їхню думку, Росія використовувала під час ударів по Україні, проте експерти вказують на ракету KN-23, що зовні майже ідентична російському «Іскандеру», а також ракету KN-24, яка є копією американських систем ATACMS.
Нещодавно Міноборони Великої Британії з посиланням на дані своєї розвідки заявляло, що Північна Корея може стати одним із найважливіших постачальників зброї для Росії поряд з Іраном і Білоруссю. У британській розвідці зауважували, що майже напевно північнокорейські боєприпаси вже потрапили на склади у західній Росії. Перед цим США заявили, що впродовж останніх тижнів Північна Корея доставила до Росії понад 1000 контейнерів військового обладнання і боєприпасів. Кремль заявив, що США не мають доказів того, що зброя постачалася. Вашингтонські аналітики з Beyond Parallel публікували супутникові зображення із збільшенням руху поїздів уздовж кордону Росії з Північною Кореєю.
4 січня офіційний представник Ради національної безпеки США Джон Кірбі, посилаючись на нещодавно розсекречені розвіддані, заявив, що Росія використала невідомі північнокорейські балістичні ракети під час двох ударів по Україні. Кірбі назвав це «значною ескалацією, що викликає занепокоєння». Він також заявив, що Росія хоче отримати від Ірану балістичні ракети ближнього радіусу дії.

Співробітник Харківської прокуратури Дмитро Чубенко поруч із фрагментом балістичної ракети, яка, на думку України, була створена у Північній Кореї, а потім поставлена до Росії для обстрілу українських територій

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
уикенд, фотография, праздники, марш, общество, пожары, Майдан, показы, технологии, традиции, Донбасс, самолеты, солдат, передовая, карантин, выборы, пляжи, Дмитрий Дятлов, искусство, Киевщина, протесты, выставки, футбол, музыка, ВСУ, ЗСУ, НАТО, оккупация, Путин, полиция, Новый Год, ВМС, коронавирус, медицина, Зеленский, Львів, #Євромайдан, мир, Карпаты, спорт, военная техника, мода, архитектура, женщины, зима, митинги, портрет, дизайн, обстрелы, акции, сборная Украины, Шахтер, терроризм, Польша, Сергей Смоленцев, Киев, Верховная Рада, соревнования, церковь, юмор, пандемия, авиация, политика, учения, фестивали, визиты, парады, столкновения, Війна, Россия, путешествия, живопись, культура, ДСНС, автомобили, история, Нацгвардия, фотоподборки, Крым, туризм, природа, Одесса, стихийные бедствия, фотопроект, Китай, корабли, фотоконкурсы, экология, США, город, Динамо, суд, дети, люди, Бахмут, Александр Зубко, война, Порошенко, пейзажи, животные

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36