<
НОВИНИ ДНЯ: Пройде дощ: Гідрометцентр спрогнозував потепління в Київській області до +19  Загроза наступу РФ на Київ: в Сухопутних військах приголомшили заявою про захист столиці  Пшоняна каша на молоці запечена в духовці: рецепт корисного сніданку  Пікнік скасовується? Детальний прогноз погоди в Україні на вихідні  Коли Україна стане членом НАТО – прогноз посла Німеччини  Чи буде Зеленський легітимним президентом після 21 травня: відповідь очільника Мін'юсту  На вихідних в Україні пройдуть короткочасні дощі, вдень до +20°всі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
09.01.2024   Харків, Україна   Радіо Свобода

Російська армія обстрілює Україну ракетами з КНДР? Фото уламків

Після нещодавніх ударів по Харкову журналістам показали залишки ракети, яку, як припускає Україна, Росія отримала від Північної Кореї.
Речник Ради національної безпеки США Джон Кірбі повідомив журналістам 4 січня, що нещодавно розсекречені розвіддані виявили, що Північна Корея надала Росії пускові установки балістичних ракет і кілька балістичних ракет. З такою оцінкою погодився і радник голови Офісу президента України.
5 січня радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що Росія вперше з початку повномасштабного вторгнення здійснила обстріл України ракетами, поставленими Північною Кореєю. Росія «нападає на українців за допомогою ракет, одержаних у держави, де громадян мучать у концтаборах за незареєстроване радіо, розмову з туристом, перегляд серіалів», – написав Подоляк у соцмережі Х (колишній твіттер).
Українські фахівці не уточнили, які саме північнокорейські ракети, на їхню думку, Росія використовувала під час ударів по Україні, проте експерти вказують на ракету KN-23, що зовні майже ідентична російському «Іскандеру», а також ракету KN-24, яка є копією американських систем ATACMS.
Нещодавно Міноборони Великої Британії з посиланням на дані своєї розвідки заявляло, що Північна Корея може стати одним із найважливіших постачальників зброї для Росії поряд з Іраном і Білоруссю. У британській розвідці зауважували, що майже напевно північнокорейські боєприпаси вже потрапили на склади у західній Росії. Перед цим США заявили, що впродовж останніх тижнів Північна Корея доставила до Росії понад 1000 контейнерів військового обладнання і боєприпасів. Кремль заявив, що США не мають доказів того, що зброя постачалася. Вашингтонські аналітики з Beyond Parallel публікували супутникові зображення із збільшенням руху поїздів уздовж кордону Росії з Північною Кореєю.
4 січня офіційний представник Ради національної безпеки США Джон Кірбі, посилаючись на нещодавно розсекречені розвіддані, заявив, що Росія використала невідомі північнокорейські балістичні ракети під час двох ударів по Україні. Кірбі назвав це «значною ескалацією, що викликає занепокоєння». Він також заявив, що Росія хоче отримати від Ірану балістичні ракети ближнього радіусу дії.

2 січня Харків зазнав масованого ракетного обстрілу. Один із ударів влучив у цю будівлю у центрі міста: загинули двоє людей, будівля майже повністю зруйнована

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
портрет, Карпаты, Новый Год, учения, коронавирус, искусство, полиция, сборная Украины, война, зима, тест-драйв, фотоконкурсы, Майдан, суд, парады, выборы, ВСУ, фотография, соревнования, ВМС, дизайн, ЗСУ, выставки, дети, передовая, юмор, футбол, мир, Зеленский, Бахмут, церковь, Порошенко, путешествия, терроризм, спорт, Александр Зубко, женщины, карантин, Верховная Рада, Китай, фотопроект, туризм, митинги, марш, военная техника, пляжи, Донбасс, природа, столкновения, пожары, общество, Одесса, корабли, история, Киев, люди, акции, авиация, ДСНС, политика, фотоподборки, праздники, фестивали, музыка, пейзажи, #Євромайдан, самолеты, культура, автомобили, стихийные бедствия, Динамо, Россия, Сергей Смоленцев, традиции, архитектура, технологии, пандемия, Львів, обстрелы, солдат, Путин, протесты, визиты, НАТО, уикенд, Війна, медицина, Киевщина, Польша, Шахтер, Крым, город, экология, оккупация, живопись, животные, мода, США, Нацгвардия, Дмитрий Дятлов

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36