НОВИНИ ДНЯ: Фінансова підтримка республіканців Маском була масштабнішою і почалася раніше, - WSJ  Дощі на заході та півночі, а тепліше на півдні: прогноз погоди на 5 жовтня  Помпео назвав обмеження далекобійних ударів по Росії "стратегічно дурними"  Спагеті з м’ясним рагу: рецепт від Савви Лібкіна  В Україні прогнозують теплу погоду до кінця тижня - вдень прогріє до +28°  Більше 10 рекордів і не тільки. Синоптики підбили підсумки погоди у Києві у вересні  Коли буде бабине літо 2024: синоптик сказала, чи чекати потепління у жовтнівсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
06.07.2024   Україна, Торецьк   ТСН, Контракти
2388 Метки:  Україна, Торецьк.

Росіяни знищують Торецьк: як живе місто майже на лінії фронту

70-80% Торецька повністю зруйновано і 100% пошкоджено. Немає жодної квартири чи житлового будинку, який би не отримав ушкодження.

Ситуація на Торецькому напрямку дуже складна. Росіяни намагаються прорватися до міста і обстрілюють Торецьк з усіх видів зброї.

Яка зараз ситуація у прифронтовому місті, яке скоро може спіткати доля Бахмута, Авдіївки та інших повністю зруйнованих росіянами українських міст, розповів начальник Торецької міської військової адміністрації Василь Чинчик в інтерв'ю "Радіо Свобода".Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Скільки людей залишилося у Торецьку

За його словами, у Торецьку залишилося 4,5 тисячі населення. Загалом у Торецькій громаді залишилося 9,5 тисяч людей. Сюди належать 2 міста, 10 селищ і 7 сіл. За останній тиждень вдалося вивезли 1378 людей. Наразі місті відсутнє електропостачання і відбуваються постійні обстріли.

До повномасштабного вторгнення у Торецьку проживало понад 30 тис. людей.

РФ знищує місто з усіх видів озброєння

"Від центра міста лишилось кілометри два-три до бойових дій, а в деяких місцях, можливо, навіть і менша відстань. Вони (російські військові – ред.) використовує всі види озброєння і знищують Торецьк.

На сьогодні немає такого виду озброєння, який би не міг безперешкодно влучити у будь-яку частину міста. Тобто усім жителям потрібно або сидіти в укриттях, або виїжджати в безпечніші регіони України", – каже голова МВА.

Також він уточнив, що 70-80% міста повністю зруйновано і 100% пошкоджено. Немає жодної квартири чи житлового будинку, який би не отримав ушкодження. Через авіаудари у деяких дев'ятиповерхівок повністю зруйновані всі під'їзди – від першого поверху до останнього.

Батьки потай попривозили дітей до Торецька, попри примусову евакуацію

За даними керівника МВА, у Торецьку можуть бути сім’ї з дітьми, хоча місцева влада проводила примусову евакуацію сімей з дітьми.

"На жаль, траплялось, коли батьки офіційно виїжджали через блокпости, ми робили відповідні відмітки, але потім вони потайки обходили пункти пропуску через обʼїзні шляхи та стежинки і назад завозили дітей в громаду. Батьки навіть не випускали дітей з квартир, аби їх не помітили... У нас були непоодинокі випадки, коли деякі сім’ї примусово вивозили і в друге, і в третє, і навіть вшосте. Я точно можу сказати, що ще декілька дітей може лишатися. Ми ж не маємо права заходити в квартири. Згідно з офіційною інформацією, вони виїхали, але батьки їх завезли назад", – розповів Василь Чинчик.

Раніше у Генштабі розповіли, що окупанти значно активізувалися на Торецькому напрямку.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
самолеты, суд, автомобили, коронавирус, архитектура, Новый Год, фотопроект, Дмитрий Дятлов, фотоконкурсы, музыка, мода, ЗСУ, марш, учения, Динамо, Китай, Одесса, обстрелы, дизайн, Киев, футбол, Порошенко, оккупация, общество, дети, корабли, Війна, Сергей Смоленцев, Донбасс, Зеленский, животные, культура, пляжи, сборная Украины, карантин, Польша, Александр Зубко, юмор, авиация, люди, акции, столкновения, история, НАТО, природа, Путин, живопись, фотоподборки, война, Київ, портрет, Париж, солдат, митинги, стихийные бедствия, Киевщина, пожары, выставки, соревнования, Верховная Рада, военная техника, Львів, фотография, мир, ВМС, Россия, город, Карпаты, зима, передовая, искусство, ДСНС, технологии, Бахмут, Нацгвардия, визиты, США, ВСУ, политика, туризм, традиции, пейзажи, спорт, протесты, медицина, церковь, путешествия, терроризм, выборы, Майдан, полиция, Україна, Шахтер, уикенд, женщины, #Євромайдан, праздники, Крым, пандемия, фестивали