НОВИНИ ДНЯ: У Курській області раптово змінилася ситуація: деталі  Циклон та магнітні бурі: синоптик Діденко попередила про складну погоду на вихідні  Військовий експерт повідомив про нові труднощі для ЗСУ: про що йдеться  Розмова була важкою. Столтенберг розповів про дзвінок Зеленському після вторгнення РФ  Зеленський про план перемоги: не скасовує саміт миру, а посилює позицію України  Метеорологічна осінь. Синоптики повідомили, коли відбудеться зміна сезонів і різко похолодає до заморозків  Перехід на зимовий час 2024 року: готуємося зробити це востаннєвсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
08.07.2024   Україна   СТОПКОР, Контракти

Ексголовнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний святкує день народження

8 липня колишньому головнокомандувачу ЗСУ генералу Залужному виповнився 51 рік

Колишній головнокомандувач Збройними Силами України Валерій Залужний сьогодні, 8 липня, відзначає день народження.

Генералу Залужному виповнився 51 рік.

Залужний народився 8 липня 1973 року у Новограді-Волинському (нині Звягель) Житомирської області. На посаді головнокомандувача ЗСУ перебував з 27 липня 2021 року.

23 травня 2022 р. він увійшов до списку 100 найвпливовіших людей за версією журналу Time. Пише stopcor.org. Про це повідомляють Контракти.UA.

Залужного називають одним із найвідкритіших генералів, які розуміють проблеми солдатів та молодших офіцерів.

Додамо, що після відставки Валерій Залужний зник з публічного простору. Днями стало відомо, що 10 липня колишній головнокомандувач ЗСУ розпочинає роботу послом України у Великій Британії. Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на джерела у дипломатичних колах.

До Британії Залужний вирушив 3 липня.

Нагадаємо, що колишнього головнокомандувача Збройними Силами України Валерія Залужного, якого нещодавно на посаді замінив Олександр Сирський, призначено послом України у Великій Британії.

До речі, Валерій Залужний став третім генералом, призначеним Києвом послом. До нього були колишній голова Міноборони, генерал-лейтенант у відставці Андрій Таран та генерал-майор запасу Олександр Поліщук.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
пейзажи, пляжи, юмор, праздники, терроризм, солдат, мир, Новый Год, политика, живопись, Одесса, выборы, протесты, Париж, медицина, фестивали, передовая, пожары, Донбасс, оккупация, Киевщина, мода, дети, Карпаты, Россия, Крым, Україна, спорт, Бахмут, Порошенко, самолеты, туризм, Війна, ВСУ, Китай, фотография, коронавирус, Київ, НАТО, Майдан, фотоподборки, карантин, суд, Зеленский, обстрелы, женщины, экология, учения, Дмитрий Дятлов, выставки, дизайн, Путин, Динамо, #Євромайдан, столкновения, пандемия, стихийные бедствия, природа, акции, авиация, военная техника, традиции, город, животные, соревнования, портрет, автомобили, технологии, Польша, культура, полиция, корабли, Львів, фотоконкурсы, Нацгвардия, Верховная Рада, война, церковь, сборная Украины, музыка, марш, архитектура, ДСНС, искусство, Александр Зубко, США, люди, митинги, общество, Шахтер, зима, футбол, Киев, ЗСУ, путешествия, история, фотопроект, уикенд, ВМС, Сергей Смоленцев