НОВИНИ ДНЯ: Чи доведеться Україні переглядати мобілізаційний вік: відповідь експерта  У Києві очікуються сильні заморозки: названо дати  План перемоги України над Росією: Британія знає, як вирішити ситуацію  Кінець ери нафти та падіння цін: МЕА прогнозує нове століття в енергетиці  Заморозки майже по всій території України: прогноз погоди на 18 жовтня  США оголосили про пакет допомоги Україні на 425 млн доларів: яку зброю він містить  Шольц заявив про готовність поговорити з Путіним про мир в Українівсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
18.10.2024   Ізраїльські військові, на базах бойовиків організації   РБК-Україна, Контракти

Ізраїльська армія знайшла "найсучаснішу" російську зброю на базах "Хезболли", - Нетаньягу

Ізраїльські військові виявили під час обшуків на базах бойовиків організації "Хезболла" на півдні Лівану російську зброю. Знайдене озброєння є "найсучаснішим".

Про це пише РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю прем’єр-міністра Ізраїлю Біньямін Нетаньягу французькій газеті Le Figaro. Про це повідомляють Контракти.UA.

Глава ізраїльського уряду у розмові зі ЗМІ наголосив, що згідно з резолюцією Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй (ООН) від 2006 року, лише ліванській армії дозволено мати зброю в районі на південь від ключової для країни річки Літані.

"Однак у цьому районі "Хезболла" вирила сотні тунелів і схованок, де ми щойно знайшли велику кількість найсучаснішої російської зброї", - сказав Нетаньягу.

Він додав, що нова громадянська війна в Лівані "була б трагедією".

"Звичайно, наша мета не провокувати. Ізраїль не має наміру втручатися у внутрішні справи Лівану", - запевнив ізраїльський прем'єр у розмові з газетою Le Figaro, говорячи про операцію ЦАХАЛ у Лівані.

За словами Нетаньягу, єдина мета ізраїльської сторони, це "дозволити нашим громадянам, які живуть уздовж кордону з Ліваном, повернутися додому та почуватися в безпеці".

Про яку зброю йдеться

Зазначимо, що ізраїльський прем'єр не уточнив в даному інтерв'ю, які саме зразки російської зброї були виявлені Армією оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) у тунелях "Хезболли" в Лівані.

Разом з тим 16 жовтня ізраїльське військове командування оприлюднило кадри зі складом зброї, розташованим у цивільному житловому будинку на півдні Лівану.

Додамо, також на оприлюднених кадрах знайденої у "Хезболли" російської зброї можна побачити, зокрема, ПТРК "Корнет", ПЗРК "Ігла". Вказана на них дата виробництва - з 2018 по 2021 рік.

Нагадаємо, у ніч проти 1 жовтня Ізраїль розпочав наземну операцію на півдні Лівану. У ЦАХАЛ заявили, що сухопутні сили діють за підтримки авіації та артилерії, завдаючи ударів по військових об'єктах організації "Хезболла" у цій країні.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
политика, путешествия, ВМС, протесты, выставки, США, Львів, культура, медицина, митинги, Нацгвардия, пандемия, Динамо, Россия, зима, учения, военная техника, автомобили, фестивали, Україна, стихийные бедствия, церковь, люди, город, Бахмут, общество, Киевщина, Війна, ЗСУ, коронавирус, #Євромайдан, пляжи, Новый Год, НАТО, живопись, история, спорт, корабли, мода, терроризм, архитектура, визиты, оккупация, сборная Украины, Донбасс, обстрелы, выборы, юмор, Сергей Смоленцев, пейзажи, самолеты, Париж, Київ, фотоконкурсы, фотопроект, Зеленский, дети, мир, полиция, Крым, дизайн, столкновения, портрет, Китай, музыка, Шахтер, Дмитрий Дятлов, Порошенко, Польша, Верховная Рада, пожары, Киев, соревнования, традиции, солдат, авиация, ДСНС, Майдан, карантин, война, экология, ВСУ, Александр Зубко, туризм, фотоподборки, акции, фотография, природа, передовая, технологии, искусство, Путин, Одесса, праздники, уикенд, женщины, суд, футбол, марш, животные