НОВИНИ ДНЯ: Киян попереджають про нічні заморозки до -3°  Що містить план перемоги Зеленського: оприлюднено деталі  Чи є криптовалюта законним засобом платежу в Україні: позиція НБУ  Чи доведеться Україні переглядати мобілізаційний вік: відповідь експерта  У Києві очікуються сильні заморозки: названо дати  План перемоги України над Росією: Британія знає, як вирішити ситуацію  Кінець ери нафти та падіння цін: МЕА прогнозує нове століття в енергетицівсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
18.10.2024   Ізраїльські військові, на базах бойовиків організації   РБК-Україна, Контракти

Ізраїльська армія знайшла "найсучаснішу" російську зброю на базах "Хезболли", - Нетаньягу

Ізраїльські військові виявили під час обшуків на базах бойовиків організації "Хезболла" на півдні Лівану російську зброю. Знайдене озброєння є "найсучаснішим".

Про це пише РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю прем’єр-міністра Ізраїлю Біньямін Нетаньягу французькій газеті Le Figaro. Про це повідомляють Контракти.UA.

Глава ізраїльського уряду у розмові зі ЗМІ наголосив, що згідно з резолюцією Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй (ООН) від 2006 року, лише ліванській армії дозволено мати зброю в районі на південь від ключової для країни річки Літані.

"Однак у цьому районі "Хезболла" вирила сотні тунелів і схованок, де ми щойно знайшли велику кількість найсучаснішої російської зброї", - сказав Нетаньягу.

Він додав, що нова громадянська війна в Лівані "була б трагедією".

"Звичайно, наша мета не провокувати. Ізраїль не має наміру втручатися у внутрішні справи Лівану", - запевнив ізраїльський прем'єр у розмові з газетою Le Figaro, говорячи про операцію ЦАХАЛ у Лівані.

За словами Нетаньягу, єдина мета ізраїльської сторони, це "дозволити нашим громадянам, які живуть уздовж кордону з Ліваном, повернутися додому та почуватися в безпеці".

Про яку зброю йдеться

Зазначимо, що ізраїльський прем'єр не уточнив в даному інтерв'ю, які саме зразки російської зброї були виявлені Армією оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) у тунелях "Хезболли" в Лівані.

Разом з тим 16 жовтня ізраїльське військове командування оприлюднило кадри зі складом зброї, розташованим у цивільному житловому будинку на півдні Лівану.

Додамо, також на оприлюднених кадрах знайденої у "Хезболли" російської зброї можна побачити, зокрема, ПТРК "Корнет", ПЗРК "Ігла". Вказана на них дата виробництва - з 2018 по 2021 рік.

Нагадаємо, у ніч проти 1 жовтня Ізраїль розпочав наземну операцію на півдні Лівану. У ЦАХАЛ заявили, що сухопутні сили діють за підтримки авіації та артилерії, завдаючи ударів по військових об'єктах організації "Хезболла" у цій країні.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
портрет, фотоподборки, Динамо, Путин, обстрелы, автомобили, зима, Одесса, протесты, военная техника, оккупация, выставки, Львів, общество, США, солдат, уикенд, столкновения, Донбасс, культура, животные, самолеты, Сергей Смоленцев, живопись, НАТО, праздники, Порошенко, мода, визиты, Дмитрий Дятлов, путешествия, пожары, Китай, акции, сборная Украины, экология, учения, церковь, Україна, Верховная Рада, фотография, марш, история, Россия, ДСНС, война, Польша, люди, Крым, фотоконкурсы, стихийные бедствия, пляжи, фотопроект, природа, митинги, Бахмут, #Євромайдан, политика, ЗСУ, Киевщина, терроризм, Київ, спорт, Нацгвардия, Киев, пейзажи, музыка, искусство, фестивали, соревнования, Александр Зубко, пандемия, Майдан, передовая, мир, медицина, традиции, полиция, женщины, город, футбол, туризм, ВМС, технологии, архитектура, авиация, суд, Війна, выборы, Париж, карантин, коронавирус, ВСУ, Зеленский, юмор, корабли, Шахтер, Новый Год, дизайн, дети