<
НОВИНИ ДНЯ: "Ви серйозно?": експерт "розніс" висновки аналітиків, що РФ нібито не використовує Кримський міст  Путін склав "присягу": що диктатор сказав у промові та хто відвідав "інавгурацію"  Запечений дерун з м'ясом та грибами: дуже смачна страва зі звичайних продуктів  Коли в Україні День матері 2024 року: історія та суть свята  Укргідрометцентр прогнозує зміну погоди в Україні: до чого готуватись  Шольц закликав країни з економікою, що розвивається, взяти участь у саміті миру щодо України  Салат "хвилинка" з тунцем: просто і дуже смачновсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
26.04.2018   Киев, Украина   Facebook/ Кличко - мер

Василь Вірастюк став моделлю для пам’ятника Іллі Муромцю

Мер Києва Віталій Кличко на своїй сторінці у Facebook показав процес створення пам’ятника богатирю Іллі Муромцю, який встановлять в оновленому столичному парку, що тепер називається "Муромець". Позує скульптору сучасний український богатир Василь Вірастюк.
«Встановити пам'ятник плануємо влітку в парку «Муромець» (колишній парк Дружби народів), де зараз триває реконструкція. У конкурсі на облаштування зеленої зони перемогла авторська група на чолі з молодим талановитим художником-скульптором Володимиром Журавлем, - зазначив Віталій Кличко. - Його скульптури прикрашають сьогодні Поштову площу. У новому парку поєднаються і дух нашої доблесної старовини, і сучасність», - написав мер. Він підкреслив, що назву «Муромець» парк отримав не випадково, бо розташований в історичному місці, де у 12-13 століттях була територія сторожової застави та місце постійної дислокації київської дружини.
Висота скульптурної композиції буде приблизно 15 метрів – зазначає Володимир Журавель. За його словами, сама фігура богатиря буде заввишки 4 метри та відлита з бронзи. На фото, яке оприлюднив Віталій Кличко, скульптор демонструє модель пам’ятника та один з уже готових елементів композиції – богатирський меч.
За словами Василя Вірастюка, сучасного українського богатиря, який погодився позувати скульптору, за час спільної роботи над пам’ятником він почав відчувати себе частиною легенди: «Може воно так і було. Сидів Ілля. Дивився за небокрай. Чи не сунуть на нас непрохані злі люди».
Віталій Кличко також зазначив, що парк "Муромець" буде облаштовано із використанням сучасних трендів в ландшафтній архітектурі, сучасною системою інформації та навігації, велодоріжками, сучасним освітленням.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
общество, спорт, мир, авиация, Сергей Смоленцев, соревнования, Путин, город, традиции, фестивали, уикенд, Шахтер, юмор, США, праздники, пляжи, оккупация, животные, путешествия, ЗСУ, живопись, Львів, военная техника, парады, Киев, стихийные бедствия, корабли, карантин, Верховная Рада, музыка, фотоконкурсы, искусство, медицина, культура, визиты, футбол, #Євромайдан, дети, полиция, выставки, история, выборы, Донбасс, акции, пейзажи, туризм, Війна, ВМС, пожары, технологии, архитектура, политика, фотография, Одесса, Бахмут, Новый Год, солдат, марш, ДСНС, экология, учения, автомобили, война, столкновения, терроризм, зима, Киевщина, Дмитрий Дятлов, природа, ВСУ, Крым, Александр Зубко, церковь, дизайн, суд, коронавирус, сборная Украины, Карпаты, НАТО, тест-драйв, Нацгвардия, фотопроект, передовая, женщины, Динамо, Порошенко, портрет, протесты, самолеты, пандемия, фотоподборки, Зеленский, обстрелы, мода, Польша, митинги, люди, Россия, Майдан, Китай

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36