НОВИНИ ДНЯ: Де в Україні найвищі та найнижчі пенсії: деталі від ПФУ  Атака Ірану на Ізраїль викликала хаос у світових авіаперевезеннях  Зливи з грозами, а у Карпатах до 0 градусів: прогноз погоди на тиждень  Чим загрожує Україні зменшення граничного призовного віку — представник Інституту демографії  Перереєстрація авто в Україні: скільки коштує послуга  В Україні різко зміниться погода: синоптикиня попереджає про заморозки та похолодання  В ООН шокували кількістю постраждалих в Україні від російських атак у березнівсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
04.06.2018   Харків, Україна   pravda.com.ua

Установа № 27: як живе колишнє СІЗО, куди потрапили Штепа і Зайцева

Велика територія, обнесена "колючкою", розмістилася в Харкові між станціями метро "Холодна гора" та "Південий вокзал". За старою звичкою харків’яни називають це місце СІЗО, але у 2014 році його реорганізували в установу виконання покарань №27. Це місце має свою моторошну історію. Відкрита у 1848 році в’язниця бачила чимало заарештованих та розстрілів. "Найвищу міру покарання" тут приводили у виконання до 1970-х років.
Зараз установі доводиться приймати скандальних особистостей. Таких, як одіозна екс-голова Слов’янська Неля Штепа, підозрювані у скоєнні смертельного ДТП у Харкові Олена Зайцева та Геннадій Дронов. "Куди ж, якщо не до нас?", – кажуть працівники.
На сьогодні у колишньому СІЗО утримуються й ті, хто ще не отримав вироку суду, й такі, хто вже відбуває покарання. Сюди поміщають лише "першоходів" – ув'язнених, які опинилися за решіткою вперше за злочини середньої тяжкості, або тяжкі. Станом на кінець травня 2018 року тут знаходяться 1830 людей  при максимальній наповненості 2400. У штаті – 420 працівників.
На великій території розташовано декілька корпусів, де утримують ув’язнених і підозрюваних. Спілкуватися з тими, хто ще знаходиться під слідством і утримується в ізоляторі, заборонено. До таких арештантів приставляють лише досвідчених працівників. Саме в ізоляторі утримували Нелю Штепу, зараз там знаходяться Олена Зайцева та Геннадій Дронов.
Робітники установи вже давно стомилися від запитань про відомих на всю Україну "мешканців" колишнього СІЗО. Лише повторюють: всі арештанти для них однакові, незалежно від статусу на свободі, а розголос іншої інформації заборонений. 
Як і у будь-якому колективі, серед засуджених виникають сварки. Однак, кажуть працівники установи, масових бійок і поножовщини, які показують у фільмах, не трапляється.

Вдень ніхто не знаходиться у кімнаті – всі працюють у ізоляторі: на кухні, котельній чи різноробочими

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
митинги, путешествия, марш, Війна, выборы, пожары, война, портрет, ВСУ, Донбасс, суд, протесты, церковь, Киев, автомобили, Верховная Рада, военная техника, тест-драйв, традиции, столкновения, обстрелы, Майдан, искусство, Одесса, дизайн, история, фотоконкурсы, выставки, корабли, животные, пляжи, Польша, культура, полиция, оккупация, Александр Зубко, самолеты, пандемия, архитектура, Сергей Смоленцев, США, Динамо, Львів, спорт, мода, Путин, музыка, юмор, акции, мир, уикенд, живопись, фестивали, Киевщина, передовая, фотография, коронавирус, женщины, Дмитрий Дятлов, политика, пейзажи, технологии, визиты, ДСНС, дети, #Євромайдан, Зеленский, авиация, солдат, Порошенко, ЗСУ, люди, Крым, сборная Украины, фотопроект, терроризм, город, туризм, Новый Год, учения, парады, зима, Китай, экология, Нацгвардия, ВМС, Шахтер, карантин, медицина, Карпаты, Бахмут, футбол, природа, фотоподборки, общество, праздники, НАТО, соревнования, стихийные бедствия, Россия

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36