НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
17.09.2018   Київ, Україна   Національний Корпус, radiosvoboda.org, unn.com.ua

«ЮраВиходь»: під ГПУ протестують через видачу добровольця Тумгоєва Росії

Представники націоналістичних організацій, зокрема «С14», ВО «Свобода», «Традиція та Порядок», «Національний корпус», зібралися під будівлею Генеральної прокуратури на акцію протесту. Приводом для акції стала екстрадиція до Росії її громадянина, етнічного інгуша Тимура Тумгоєва.
«Сьогодні націоналістичні сили з народними депутатами прийшли під ГПУ, щоб висловити своє обурення і протест проти того, що влада вислала учасника АТО родом з Інгушетії за домовленістю із ФСБ до Росії фактично на страту. Ви розумієте: він воював проти Росії – і його вислали до Росії», – повідомив представник прес-служби «Національного корпусу».
Від Луценка вимагають вийти до мітингувальників. Активісти підтягнули бак для роздільного сміття до дверей будівлі ГПУ, підлили у нього розпалювач і підпалили його. Полум’я відразу загасили шлангом із середини. Також зсередини будівлі прокуратури час від часу розпилюють газ, аби активісти відступили від дверей. Відбуваються сутички між правохоронцями і активістами. Поліція, яка охороняє будівлю ГПУ, застосувала воду проти мітингувальників після того, як учасники акцію спробували зайти до приміщення, повідомляють учасники акції. Від учасників акції надійшла інформація, що в захисті будівлі брали участь представники силових відомств, у яких упізнали колишніх службовців «Беркуту».
Раніше в Генеральній прокуратурі заявляли, що Тимура Тумгоєва видали російським спецслужбам виправдано і у відповідності до законодавства. Натомість правозахисники стверджують, що Тумгоєва видали Росії таємно і з порушеннями закону, який забороняє видачу людини до країни, де її життю та здоров’ю загрожує небезпека.
31-річний Тімур Тумгоєв походить з Пригородного району Північної Осетії (до депортації інгушів – територія Інгуської РСР). До Харкова Тумгоєв прилетів із Стамбула в червні 2016 року. Оскільки його розшукувала ФСБ через Інтерпол, українські прикордонники затримали його, суд заарештував спочатку на сорок діб, а згодом взяв його під екстрадиційний арешт на час, поки тривала перевірка документів, наданих ФСБ. За словами очільника добровольчого батальйону Мусліма Чеберлоєвського, Тумгоєв воював проти російських гібридних сил. Тимура Тумгоєва видали російським спецслужбам вночі 12 вересня.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
дизайн, война, Киевщина, Бахмут, Шахтер, авиация, природа, корабли, музыка, Порошенко, Новый Год, живопись, общество, женщины, фотоконкурсы, показы, самолеты, Путин, протесты, акции, выборы, путешествия, передовая, обстрелы, карантин, ВМС, Донбасс, НАТО, Китай, митинги, оккупация, футбол, дети, визиты, зима, солдат, терроризм, пандемия, автомобили, пейзажи, юмор, Верховная Рада, #Євромайдан, Зеленский, культура, политика, фотоподборки, выставки, Сергей Смоленцев, технологии, Нацгвардия, туризм, соревнования, экология, пляжи, Карпаты, архитектура, ДСНС, Крым, сборная Украины, Дмитрий Дятлов, суд, коронавирус, Львів, ЗСУ, Россия, полиция, фестивали, США, мода, столкновения, пожары, Майдан, мир, учения, традиции, Александр Зубко, Одесса, тест-драйв, люди, искусство, Польша, Динамо, животные, история, церковь, марш, уикенд, праздники, ВСУ, военная техника, фотопроект, Киев, портрет, спорт, город, стихийные бедствия, медицина, Війна, фотография

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36