НОВИНИ ДНЯ: Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разувсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
26.06.2019   Атлантичний океан   Генеральний штаб ЗСУ

Наші курсанти пройшли морську практику на польському вітрильнику

Шість курсантів ІІ-го курсу Інститут Військово-Морських Сил Національного університету «Одеська морська академія» завершили відпрацювання завдань інтенсивної програми морської практики на вітрильнику Військово-Морських Сил Республіки Польща — ORP Iskra Marynarka Wojenna RP відповідно до програми НАТО з удосконалення військової освіти (DEEP).
За словами керівника морської практики, старшого викладача кафедри кораблеводіння та штурманського озброєння Інституту ВМС капітана 2 рангу Андрія Буги, стажування проходило відповідно до програми НАТО з удосконалення військової освіти (DEEP). Тривало воно більше одного місяця, безпосередньо в морі під вітрилами курсанти провели майже 10 днів.
Протягом морської практики курсанти разом з іншими членами екіпажу вітрильника працювали в такелажі, тобто з усіма снастями на судні ‒ тросами, канатами, линвами. Взаємодіяли з польськими моряками під час роботи на щоглах: фок-щоглі, грот-щоглі і бізань-щоглі, при розгортанні та відповідно згортанні вітрил. Наприклад, у кожного моряка на судні був свій кінець канату, тобто фал, якого своєчасно, за командою, треба розгорнути, щоб запустити в дію якесь конкретне вітрило. Взагалі роботи з вітрилами на судні для всіх вистачало. Щоб не було збоїв, працювати з фалами треба відповідально та головне одночасно усім відповідальним на щоглах. Крім того, курсанти щоденно несли вахту на рулі, виконували обов’язки сигнальника, вчилися проходити складні для судноплавства морські райони, де щоденно триває інтенсивний рух транзитних суден, визначали координати руху, набували необхідних навичок для орієнтування у морі тощо. Під час походу застосовували керівні документи й вимоги, за якими працюють на кораблях країн-членів НАТО.
‒ Загалом майбутні українські морські офіцери на борту цього вітрильника разом з польськими моряками пройшли випробування у багатомильному морському поході. По плану ми перетнути під вітрилами спочатку Балтійське море, пройшли Кільський канал у Німеччині, що з’єднує Балтійське і Північне моря, увійшли до Північного моря, перетнули протоку Ла-Манш та Кельтське море, ‒ розповів капітан 2 рангу Андрій Буга.
— Далі зайшли з візитом до головної військово-морської бази французьких ВМС на Атлантичному океані ‒ в порт Брест. Відпочивши та набравшись сил, екіпаж вітрильника вирушив у Біскайську затоку. Тут розпочалось найцікавіше, ми потрапили у 6-бальний шторм. Це було справжнє морське випробування на злагодженість дій екіпажу судна. Зважаючи, що вітер був в корму судна, курсанти мали змогу добре попрацювати з вітрилами в екстремальних умовах. Наша практика на вітрильнику ORP Iskra завершилась в Португалії в порту Порту, — розповів Андрій Буга.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
ВСУ, животные, культура, дизайн, военная техника, фотоподборки, мир, Александр Зубко, тест-драйв, юмор, Майдан, коронавирус, карантин, Киев, технологии, экология, Динамо, НАТО, фотоконкурсы, США, Дмитрий Дятлов, выборы, фестивали, выставки, ВМС, история, футбол, авиация, Шахтер, природа, портрет, #Євромайдан, пляжи, музыка, политика, Новый Год, уикенд, пожары, Донбасс, мода, столкновения, спорт, ЗСУ, медицина, суд, самолеты, полиция, пандемия, Путин, Бахмут, протесты, пейзажи, солдат, стихийные бедствия, Карпаты, Киевщина, женщины, марш, путешествия, церковь, корабли, показы, живопись, город, Крым, митинги, фотопроект, война, передовая, Китай, зима, оккупация, визиты, Війна, общество, Нацгвардия, туризм, Зеленский, Сергей Смоленцев, люди, традиции, Львів, Одесса, соревнования, Польша, сборная Украины, автомобили, Порошенко, терроризм, архитектура, обстрелы, искусство, праздники, фотография, ДСНС, Россия, акции, дети, Верховная Рада, учения

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36