<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
08.07.2019   Донбас, Україна   Facebook/ Хроніки Прекрасної Епохи

Як починався Донбасс: Покровськ

Гришине (сьогодні Покровськ) на Донбасі. Виникнення пов'язано з будівництвом Катерининської залізниці, що почалося в 1880 році. Залізнична станція і робітниче селище були названі, як і найближче, розташоване за 9 верст від них село,— Гришине. Входило до складу Гришинської волості Бахмутського повіту Катеринославської губернії.
Першими мешканцями пристанційного селища були селяни навколишніх сіл, а також переселенці з північних губерній України та центральної Росії.
У 1881 році в Гришиному ввели в дію одне з основних депо залізниці, в 1883 році — двоповерховий вокзал. 18 травня 1884 року Катерининська залізниця почала діяти, і через Гришино пішли поїзди.
На початку XX століття станція Гришине щороку відправляла до 1 млн. пудів хліба і 3 млн. пудів кам’яного вугілля. В селищі виникли дрібні підприємства, а навколо нього — численні вугільні копальні. В 1900 році тут діяли слюсарно-токарна майстерня, 3 парові млини, цегельний завод, миловарний завод, олійниця.
На початку XX століття в селищі проживало близько 2600 осіб, переважно залізничники та їх сім’ї. У 1894—1896 роках на медичну дільницю, куди входили 4 волості Бахмутського повіту (в тому числі і Гришинська), була одна лікарня на 10 ліжок. Обслуговували дільницю лікар і 2 фельдшери. Залізнична адміністрація в 90-х роках XIX століття відкрила в селищі однокласне (згодом перетворене на двокласне) училище.
В 1913 році в Гришиному налічувалося 413 дворів з населенням 4465 осіб.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
Бахмут, полиция, терроризм, Россия, люди, учения, футбол, столкновения, передовая, обстрелы, корабли, #Євромайдан, визиты, праздники, портрет, выставки, тест-драйв, Верховная Рада, уикенд, акции, история, Китай, суд, стихийные бедствия, Крым, пожары, природа, общество, пандемия, фестивали, экология, ЗСУ, фотография, НАТО, животные, Зеленский, Львів, Шахтер, пляжи, коронавирус, юмор, пейзажи, оккупация, Карпаты, мир, дизайн, Новый Год, фотопроект, спорт, Порошенко, США, Польша, технологии, женщины, дети, архитектура, автомобили, Майдан, Дмитрий Дятлов, митинги, военная техника, солдат, сборная Украины, соревнования, туризм, Александр Зубко, Війна, война, Киев, политика, фотоконкурсы, ДСНС, зима, живопись, город, ВСУ, Динамо, ВМС, Одесса, путешествия, протесты, карантин, фотоподборки, культура, традиции, церковь, показы, самолеты, мода, медицина, Нацгвардия, марш, Сергей Смоленцев, Киевщина, Донбасс, искусство, выборы, Путин, авиация, музыка

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36