НОВИНИ ДНЯ: 28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі   Оточення Путіна не вірить у його теорію про зв'язок України і теракту під Москвою, - Bloomberg  Чехія передасть українським воїнам удвічі більше снарядів, ніж було оголошено спочатку  Фінансовий гороскоп на квітень 2024 року  В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°  Лукашенко зламав версію Путіна про "втечу" терористів до України  Загроза наступу РФ на Харків: місцевий депутат про сили РФ у Бєлгородській та Курській областяхвсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
09.02.2020   Ватикан   president.gov.ua

Офіційний візит до Святого Престолу: як Зеленський з Папой зустрічався

У Ватикані відбулася аудієнція Президента України Володимира Зеленського та першої леді Олени Зеленської з Його Святістю Папою Франциском. Глава держави наголосив на важливій ролі, яку Святий Престол міг би відіграти у принесенні миру на українську землю.
«Головне, про що ми говорили, – це мир. Він навіть назвав мене «Президентом миру» – ось такий у мене зараз імідж у Європі», – зауважив Володимир Зеленський після аудієнції. За словами Президента України, важливо, що зустріч з Папою Франциском відбулася за два місяці після паризького саміту в Нормандському форматі й до запланованої зустрічі в Берліні.
«Звернувся до Папи Франциска з проханням допомогти зі звільненням українців, утримуваних на Донбасі, у Криму та Росії», – сказав він. Також Глава Української держави та Його Святість обговорили гуманітарні ініціативи для допомоги дітям і захисту довкілля.
«Безмежно вдячний Його Святості за ініціативу «Папа для України», що допомогла 900 тисячам українців, які постраждали на Донбасі», – наголосив Володимир Зеленський. Глава держави підкреслив, що українські церкви відіграють надзвичайно важливу роль у поширенні правди та розвитку суспільства. Президент зазначив, що Його Святість Папу Франциска дуже чекають в Україні, де він має надзвичайно велику підтримку та довіру. «Я його запросив в Україну. Я впевнений, що він буде в Україні – не тільки в столиці. Я сказав, що для того, щоб до кінця зрозуміти, що у нас відбувається на сході, треба їхати на схід», – резюмував Володимир Зеленський.
Також олодимир Зеленський провів зустріч з Державним секретарем, кардиналом П’єтро Пароліном, за участю Секретаря з міждержавних відносин, архієпископа Пола Річарда Галлахера.
Крім того, Володимир Зеленський разом з дружиною Оленою відвідали ватиканські музеї, Сикстинську капелу та собор Святого Петра. Володимир та Олена Зеленські оглянули мозаїчний вівтар князя Володимира та княгині Ольги. Мозаїчні зображення Володимира Великого і княгині Ольги виконані ватиканськими майстрами на кошти української громади та єпископа Стемфордської єпархії УГКЦ Василя Лостена. У соборі Святого Петра вони перебувають з 1989 року. Також Президент з дружиною відвідали могилу святого Петра.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
экология, политика, путешествия, соревнования, искусство, война, пожары, США, суд, протесты, марш, акции, стихийные бедствия, Киевщина, сборная Украины, дети, пейзажи, традиции, самолеты, фотография, Нацгвардия, Шахтер, солдат, культура, фотоподборки, столкновения, военная техника, пандемия, туризм, полиция, фестивали, выборы, показы, зима, животные, ЗСУ, Динамо, выставки, Россия, учения, Львів, Бахмут, обстрелы, Киев, архитектура, портрет, футбол, передовая, Зеленский, Верховная Рада, Сергей Смоленцев, дизайн, терроризм, парады, история, праздники, корабли, Польша, Путин, визиты, ВМС, технологии, митинги, фотоконкурсы, Війна, ВСУ, женщины, авиация, Майдан, Порошенко, #Євромайдан, Крым, музыка, природа, уикенд, Карпаты, пляжи, ДСНС, Донбасс, спорт, НАТО, Александр Зубко, коронавирус, автомобили, фотопроект, Китай, Новый Год, общество, карантин, люди, юмор, город, Одесса, мир, оккупация, мода, живопись, Дмитрий Дятлов, медицина, церковь

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36