<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
09.02.2020   Ватикан   president.gov.ua

Офіційний візит до Святого Престолу: як Зеленський з Папой зустрічався

У Ватикані відбулася аудієнція Президента України Володимира Зеленського та першої леді Олени Зеленської з Його Святістю Папою Франциском. Глава держави наголосив на важливій ролі, яку Святий Престол міг би відіграти у принесенні миру на українську землю.
«Головне, про що ми говорили, – це мир. Він навіть назвав мене «Президентом миру» – ось такий у мене зараз імідж у Європі», – зауважив Володимир Зеленський після аудієнції. За словами Президента України, важливо, що зустріч з Папою Франциском відбулася за два місяці після паризького саміту в Нормандському форматі й до запланованої зустрічі в Берліні.
«Звернувся до Папи Франциска з проханням допомогти зі звільненням українців, утримуваних на Донбасі, у Криму та Росії», – сказав він. Також Глава Української держави та Його Святість обговорили гуманітарні ініціативи для допомоги дітям і захисту довкілля.
«Безмежно вдячний Його Святості за ініціативу «Папа для України», що допомогла 900 тисячам українців, які постраждали на Донбасі», – наголосив Володимир Зеленський. Глава держави підкреслив, що українські церкви відіграють надзвичайно важливу роль у поширенні правди та розвитку суспільства. Президент зазначив, що Його Святість Папу Франциска дуже чекають в Україні, де він має надзвичайно велику підтримку та довіру. «Я його запросив в Україну. Я впевнений, що він буде в Україні – не тільки в столиці. Я сказав, що для того, щоб до кінця зрозуміти, що у нас відбувається на сході, треба їхати на схід», – резюмував Володимир Зеленський.
Також олодимир Зеленський провів зустріч з Державним секретарем, кардиналом П’єтро Пароліном, за участю Секретаря з міждержавних відносин, архієпископа Пола Річарда Галлахера.
Крім того, Володимир Зеленський разом з дружиною Оленою відвідали ватиканські музеї, Сикстинську капелу та собор Святого Петра. Володимир та Олена Зеленські оглянули мозаїчний вівтар князя Володимира та княгині Ольги. Мозаїчні зображення Володимира Великого і княгині Ольги виконані ватиканськими майстрами на кошти української громади та єпископа Стемфордської єпархії УГКЦ Василя Лостена. У соборі Святого Петра вони перебувають з 1989 року. Також Президент з дружиною відвідали могилу святого Петра.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
фестивали, Дмитрий Дятлов, природа, соревнования, автомобили, ЗСУ, передовая, футбол, архитектура, военная техника, история, марш, зима, ВМС, Донбасс, музыка, самолеты, город, выборы, пляжи, Сергей Смоленцев, женщины, Зеленский, путешествия, уикенд, карантин, Одесса, коронавирус, портрет, Львів, Війна, пандемия, Россия, туризм, экология, Киевщина, митинги, технологии, спорт, фотоподборки, медицина, показы, пейзажи, праздники, терроризм, война, суд, Киев, люди, живопись, Шахтер, дети, общество, политика, Нацгвардия, культура, Крым, визиты, фотоконкурсы, Верховная Рада, Динамо, Майдан, ВСУ, Бахмут, Китай, дизайн, Польша, #Євромайдан, мир, НАТО, мода, авиация, акции, церковь, юмор, протесты, стихийные бедствия, искусство, сборная Украины, пожары, учения, полиция, Александр Зубко, Порошенко, Путин, ДСНС, корабли, столкновения, обстрелы, Карпаты, парады, животные, традиции, оккупация, Новый Год, фотопроект, выставки, солдат, фотография, США

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36