НОВИНИ ДНЯ: Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконує  Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухні  Які свята у квітні 2024 року: як працюватимуть і відпочиватимуть українці  На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощі  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьманивсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
11.03.2020   Україна   Укрінформ

Україна відправила на переробку першу партію батарейок

Перші 20 тонн батарейок з України 11 березня відправили на переробку на завод GreenWEEE у Румунії. Про це повідомили у пресслужбі руху "Батарейки, здавайтеся!"
"11 березня перші 20 тонн батарейок з України відправили на переробку до заводу GreenWEEE в Румунії. Для відправки активісти завантажили 1 мільйон батарейок у 80 бочок. За даними організаторів, цією відправкою вдалося врятувати від безповоротного забруднення 1600 гектарів землі - приблизно 2000 футбольних полів", - йдеться у повідомленні.
Зазначається, що досі жодна з батарейок, які збирали в Україні, не доходили до реальної переробки. В кращому випадку, стверджують активісти, батарейки залишали на складах, у гіршому – викидали в землю, забруднюючи природу. Так відбувалося тому, що за переробку батарейок потрібно платити.
У пресслужбі поінформували, що кошти на переробку перших 20 тонн вдалось зібрати завдяки пілотному проєкту моделі розширеної відповідальності виробника кількох торгових мереж, який стартував в грудні 2019 року.
"Тепер переробка всіх батарейок, зібраних в цих мережах, фінансується імпортерами батарейок Duracell, VARTA, GP, Hausmark та мережею із продажів нових батарейок (як у Європі)", - додали активісти. Іншу частину коштів на переробку забезпечили відповідальні компанії та організації, які упродовж останніх 8 років збирали батарейки у себе в магазинах, в офісах, у людей. Ліцензійний підрядник, який забезпечує відправку, – ТОВ “Екологічні інвестиції”.
"Щорічно в Україну ввозять 3250 тонн батарейок, лише за статистикою білого імпорту. Це означає, що сьогоднішня відправка – близько 0,5% всіх батарейок, які викидаються в нашій країні кожен рік", - наголосили активісти. Вони закликають підтримати законопроєкт, спрямований на впровадження відповідальності виробників та імпортерів за переробку батарейок.
"Щоб вирішити проблему забруднення системно на рівні країни, народні депутати мусять невідкладно голосувати за проєвропейський закон України про відходи, який уже зареєстрований за номером 2207-1 і до розробки якого ми долучились. Ціль законопроєкту – зробити модель відповідальності виробника обов’язковою для всіх компаній, які заробляють на продажі батарейок в Україні", - сказала голова руху "Батарейки, здавайтеся!" Любов Колосовська.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
Верховная Рада, пейзажи, история, фотоконкурсы, ДСНС, город, США, уикенд, фотоподборки, Одесса, животные, суд, фотопроект, самолеты, пандемия, культура, праздники, пляжи, портрет, карантин, соревнования, мода, корабли, искусство, столкновения, природа, визиты, Війна, мир, авиация, фотография, футбол, передовая, Дмитрий Дятлов, Новый Год, протесты, стихийные бедствия, спорт, марш, экология, дизайн, Зеленский, дети, оккупация, Китай, Порошенко, автомобили, общество, путешествия, учения, технологии, Львів, коронавирус, политика, сборная Украины, Александр Зубко, обстрелы, архитектура, терроризм, традиции, фестивали, церковь, Шахтер, музыка, митинги, Сергей Смоленцев, медицина, женщины, Донбасс, юмор, солдат, Динамо, #Євромайдан, туризм, пожары, Путин, ВСУ, Польша, выборы, Карпаты, Россия, ЗСУ, акции, Нацгвардия, НАТО, выставки, Бахмут, Киевщина, Майдан, война, Крым, ВМС, зима, живопись, военная техника, показы, Киев, парады, полиция, люди

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36