<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
11.03.2020   Україна   Укрінформ

Україна відправила на переробку першу партію батарейок

Перші 20 тонн батарейок з України 11 березня відправили на переробку на завод GreenWEEE у Румунії. Про це повідомили у пресслужбі руху "Батарейки, здавайтеся!"
"11 березня перші 20 тонн батарейок з України відправили на переробку до заводу GreenWEEE в Румунії. Для відправки активісти завантажили 1 мільйон батарейок у 80 бочок. За даними організаторів, цією відправкою вдалося врятувати від безповоротного забруднення 1600 гектарів землі - приблизно 2000 футбольних полів", - йдеться у повідомленні.
Зазначається, що досі жодна з батарейок, які збирали в Україні, не доходили до реальної переробки. В кращому випадку, стверджують активісти, батарейки залишали на складах, у гіршому – викидали в землю, забруднюючи природу. Так відбувалося тому, що за переробку батарейок потрібно платити.
У пресслужбі поінформували, що кошти на переробку перших 20 тонн вдалось зібрати завдяки пілотному проєкту моделі розширеної відповідальності виробника кількох торгових мереж, який стартував в грудні 2019 року.
"Тепер переробка всіх батарейок, зібраних в цих мережах, фінансується імпортерами батарейок Duracell, VARTA, GP, Hausmark та мережею із продажів нових батарейок (як у Європі)", - додали активісти. Іншу частину коштів на переробку забезпечили відповідальні компанії та організації, які упродовж останніх 8 років збирали батарейки у себе в магазинах, в офісах, у людей. Ліцензійний підрядник, який забезпечує відправку, – ТОВ “Екологічні інвестиції”.
"Щорічно в Україну ввозять 3250 тонн батарейок, лише за статистикою білого імпорту. Це означає, що сьогоднішня відправка – близько 0,5% всіх батарейок, які викидаються в нашій країні кожен рік", - наголосили активісти. Вони закликають підтримати законопроєкт, спрямований на впровадження відповідальності виробників та імпортерів за переробку батарейок.
"Щоб вирішити проблему забруднення системно на рівні країни, народні депутати мусять невідкладно голосувати за проєвропейський закон України про відходи, який уже зареєстрований за номером 2207-1 і до розробки якого ми долучились. Ціль законопроєкту – зробити модель відповідальності виробника обов’язковою для всіх компаній, які заробляють на продажі батарейок в Україні", - сказала голова руху "Батарейки, здавайтеся!" Любов Колосовська.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
выставки, выборы, Майдан, экология, Війна, Зеленский, зима, футбол, спорт, пандемия, Россия, фотоподборки, женщины, Новый Год, Карпаты, Дмитрий Дятлов, передовая, Донбасс, фотоконкурсы, авиация, Киев, самолеты, Китай, Нацгвардия, искусство, США, ЗСУ, Александр Зубко, пейзажи, туризм, ВСУ, марш, Польша, живопись, Шахтер, военная техника, карантин, история, акции, путешествия, юмор, город, животные, церковь, мода, показы, пляжи, Одесса, медицина, война, культура, Киевщина, митинги, Львів, уикенд, оккупация, визиты, Бахмут, Порошенко, столкновения, ДСНС, терроризм, портрет, полиция, автомобили, парады, мир, суд, природа, #Євромайдан, Динамо, Крым, обстрелы, традиции, соревнования, дети, учения, Путин, НАТО, фотопроект, технологии, фотография, стихийные бедствия, общество, политика, протесты, коронавирус, праздники, сборная Украины, фестивали, архитектура, Верховная Рада, солдат, музыка, пожары, Сергей Смоленцев, люди, корабли, ВМС, дизайн

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36