<
НОВИНИ ДНЯ: Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят  Дощі чи сонце? Синоптики розповіли, якої погоди чекати в Україні на Великдень  США хочуть дати фінансову допомогу Україні в кредит, але його можуть списати  Приготування домашньої ковбаси зі свинини до Великодня: смакота на святковий стіл  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Генсек НАТО відреагував на потребу України в ППО  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадянвсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
14.04.2020   Київська обл., Україна   Facebook/ Дима Логгинов, Maksym Trebukhov

Приборкати пожежу поки не вдається: як допомогти? Фоторепортаж з Зони відчуження

Вчора мені вдалося відвідати підрозділи ДСНС України, що боряться із пожежою в Чорнобильській зоні.
Зранку сіли в машину та відправилися в 30 км закриту зону, де відбувається гасіння пожеж. Завдяки підтримці Загони швидкого реагування Червоного Хреста України та мережі АЗК KLO ми доставили нашу подяку та підтримку від Veterano Pizza Kyiv надзвичайникам які там працюють.
Фотографії робив наш друг Maksym Trebukhov, тож вийшов невеличкий фоторепортаж подорожі.
Сприйняття ситуації після подорожі (суб’єктивна думка):
• Все працює організовано і контрольовано. Багато пожежної техніки (близько 100 одиниць), над гасінням задіяно близько 400 вогнеборців, штаб працює чітко розуміє ситуацію в різних точках. В цілому ситуація напружена і всі сфокусовані на роботі, часу розмовляти та фотографуватися ні у кого не було.
• Приборкати (локалізувати) пожежу поки не вдається. В чорнобильській зоні верхова пожежа, дуже багато локації де горить ліс. Сам ліс вкрай сухий і тому пожежа стрімко розповсюджується. Найважливіше на даний момент – зберегти населені пункти (будинки), господарства та людей.
• Вогнеборці викладаються і роблять максимум, якій можливий в існуючий ситуації. Дуже важка робота. Ліс горить майже по всій території Чорнобильського заповідника. Поки ми їхали на машині на обрії усюди був дим від пожеж.
• Хлопці не очікували і були приємно вражені увагою до їх роботи. Моя точка зору що саме підтримка та подяка – це найцінніше що ми можемо робити для них в цій ситуації
В мережі бачив пости про те що потрібно і запити чим можна допомоги. Вже є багато ініціатив і там починають дуже різні списки – від радіостанцій до ліхтариків. Я не буду коментувати всі ці списки, однак на базі спілкування із керівництвом штаба ліквідаціїї пожежи був складений перелік над яким зараз працюють волонтери та співробітники Червоного Хреста.
Задачі які вже закриті повністю або частково:
• Бутильована питна вода. Червоний Хрест доставив 1200 літрів води і готовий надати більше при потребі.
• Каремати та спальні мішки/ковдри. Червоний Хрест надає 20 карематів, однак є потреба в більшій кількості. Також є потреба в спальних мішках.
• Респіратори та маски. Червоний Хрест надає 50 респіраторів та 100 масок, однак потрібно більше.
Відкриті питання:
• Респіратори – найбільш актуальна задача. Їх не вистачає і велике запитання де їх діставати.
• Каремати – потрібно більше, це не так критично як перший пункт, однак все рівно треба допомогти.
• Мобільні душові кабіни. Важливе питання – усюди попіл та пил, пожежники чорні від гарі.
• Потрібен один великий бойлер (від 100 літрів) для Чорнобильського підрозділу.
Якщо є бажання підтримати фінансово – надсилайте гроші Червоний Хрест України, які вже активно допомагають в цій ситуації. Реквізити за посиланням https://redcross.org.ua/donate/ або ж в терміналах I-Box.
Каремати, спальні мішки та респіратори також можна передавати в Червоний Хрест України (Пушкінська, 30) і вони вже завезуть та офіційно передадуть вогнеборцям.
Зі. Я не збираю ніяких грошей на підтримку. Будуть запитання щодо актуальності допомоги - пишіть в приват.
Автор: Дима Логгинов, сооснователь Veterano Pizza Kyiv. Фото: Максим Требухов

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
коронавирус, общество, Донбасс, парады, город, искусство, люди, Россия, Путин, терроризм, полиция, фестивали, история, Киевщина, церковь, фотоподборки, архитектура, авиация, автомобили, Зеленский, женщины, обстрелы, Порошенко, стихийные бедствия, фотоконкурсы, марш, Крым, Бахмут, спорт, военная техника, путешествия, пляжи, Китай, война, технологии, корабли, Новый Год, фотопроект, дизайн, традиции, Війна, карантин, туризм, выставки, визиты, Польша, медицина, Майдан, выборы, пожары, учения, Киев, самолеты, столкновения, портрет, природа, тест-драйв, протесты, дети, юмор, пейзажи, Динамо, акции, политика, солдат, Львів, музыка, Одесса, Александр Зубко, пандемия, Дмитрий Дятлов, суд, ДСНС, оккупация, НАТО, Карпаты, экология, соревнования, Нацгвардия, культура, фотография, США, Верховная Рада, животные, сборная Украины, зима, праздники, ВСУ, мир, футбол, ЗСУ, #Євромайдан, ВМС, митинги, мода, Сергей Смоленцев, живопись, передовая, уикенд, Шахтер

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36