НОВИНИ ДНЯ: Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разувсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
18.06.2020   Київ, Україна   Укрінформ

У київському метро з поліцією перевірили дотримання маскового режиму

Працівники поліції та Київського метрополітену провели інспекцію у вагонах столичного метро щодо дотримання маскового режиму пасажирами, зокрема у вагонах. Про це поінформувала заступник директора КП "Київський метрополітен" Наталка Макогон:
"Сьогодні ми проводимо спільно з поліцією інспекцію дотримання маскового режиму нашими пасажирами у вагонах поїздів. Зрозуміло, що метрополітен повинен працювали, люди хочуть їздити на роботу, але водночас хочеться щоб люди дбали про свою безпеку і дотримувались елементарних правил", - розповіла Макогон.
Під час інспекції "червоною" гілкою підземки можна було помітити, що порушників маскового режиму у вагонах метро досить багато. Одні на зауваження поліції одразу ж одягають маску, інші ж відмовляються та грубо відповідають, сказала Макогон. За її словами, у підземці сьогодні працює контроль з представників метрополітену та працівників поліції, і вхід без маски у підземку заборонений.
"Але вже на ескалаторі ми помічаємо, і пасажири нам повідомляють, що у вагонах та на ескалаторах люди починають знімати маски...Тому ми сьогодні хочемо проінспектувати вагони, поговорити з людьми і спробувати донести про важливість дотримання маскового режиму", - наголосила вона. Водночас Макогон зауважила, що щодня пасажиропотік у підземці зростає, тому доводиться обмежувати вхід на станції у пікові години.
"Коли ми відкрилися у перший день, ми перевезли понад 300 тисяч людей. На сьогоднішній день ми перевезли уже 904 тисяч людей. До карантину ми перевозили півтора мільйона пасажирів. Зрозуміло, що сьогодні ми перевозимо менше, але мільйон пасажирів - це достатньо багато, тому, відповідно, у вранішні і вечірні години пік ми змушені прикривати станції на вхід, обмежувати. Наприклад, станція "Хрещатик" - тут четверо дверей, і на пікову годину може працювати станція на двоє дверей або на одні двері. І такі станції, як "Академмістечко", "Житомирська", "Лівобережна", "Чернігівська", "Святошин", де найбільші транспортні хаби, працюють у пікові години з обмеженням", - розповіла вона.
Як зазначив начальник відділу превенції управління поліції в метрополітені Олександр Киричук, наразі поліція здійснює роз'яснювальну роботу з громадянами щодо дотримання норм карантину. У випадку відмови одягнути маску на таких пасажирів складаються адміністративні протоколи.
"Працівники поліції на сьогоднішній день проводять більше роз'яснювальну роботу щодо порушень карантинних заходів, згідно з постановою Кабінету міністрів. Але якщо пасажири не виконують прохання працівників поліції або реагують на це дуже агресивно, то на цих пасажирів складаються адміністративні протоколи. Після чого дані протоколи направляються до районних судів міста Києва, де суд вже визначає покарання даному громадянину - це може бути як усне зауваження, це може бути відкриття адміністративного провадження, а може бути накладення штрафу 17 тисяч гривень", - зазначив Киричук.
Він повідомив, що на сьогодні працівниками поліції з дня відкриття метрополітену, 25 травня, складено три адміністративні протоколи, а загалом складено 37 протоколів, які зараз перебувають на розгляді. По одному є рішення: Голосіївським районним судом міста Києва накладено штраф 17 тисяч гривень на одного з порушників.
"Сьогодні неможливо кожного оштрафувати на таку суму. Є люди, які просто забули одягнути маску, якщо їм зробити зауваження, то людина дістане маску і одягне. Є люди, у яких маска забруднилася, і вони її викинули. Таким людям робиться зауваження, і люди адекватно на це реагують. Люди, які налаштовані агресивно, які вступають у конфлікт з представником поліції, то вони притягуються до адміністративної відповідальності", - наголосив він.
У столичній підземці радять у випадку, коли ви побачили людину без маски у вагоні, скористатися кнопкою "пасажир-машиніст", щоб залучити правоохоронців на найближчій станції до таких порушників. Також у підземці повідомили, що такі профілактичні інспекції з поліцією будуть проводиться й надалі.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
Нацгвардия, фотоподборки, Новый Год, пейзажи, США, ВСУ, пляжи, Динамо, фотоконкурсы, акции, Шахтер, самолеты, Карпаты, Зеленский, Порошенко, обстрелы, искусство, Сергей Смоленцев, война, Александр Зубко, Крым, суд, Майдан, учения, марш, ДСНС, пожары, дизайн, футбол, люди, Війна, Одесса, Донбасс, мода, автомобили, зима, традиции, передовая, выборы, фотопроект, ЗСУ, стихийные бедствия, Киев, уикенд, фотография, юмор, медицина, карантин, политика, животные, полиция, пандемия, терроризм, культура, Китай, корабли, Верховная Рада, музыка, соревнования, #Євромайдан, Бахмут, технологии, праздники, живопись, история, выставки, солдат, портрет, мир, протесты, визиты, показы, дети, общество, путешествия, столкновения, Киевщина, коронавирус, Дмитрий Дятлов, авиация, митинги, архитектура, военная техника, сборная Украины, спорт, Польша, природа, ВМС, туризм, женщины, город, фестивали, оккупация, церковь, Россия, тест-драйв, экология, Путин, Львів, НАТО

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36