<
НОВИНИ ДНЯ: Росія готується до чотирирічної стагнації у сфері СПГ через західні санкції, - Reuters  Мобілізація по-новому: як та кого покарають, якщо не з'явився до ТЦК протягом 60 днів  Хто з українців зможе отримати паспорт за кордоном: перелік категорій чоловіків  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозки  США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососемвсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
03.07.2020 617

Швидкісний мобільний інтернет 4G вже працює на дев’яти стаціях столичного метро

Відсьогодні пасажири можуть користуватися швидкісним мобільним інтернетом на дев’яти станціях столичної підземки та в тунелях між ними – у київському метрополітені відбувся запуск першої черги 4G.

“Серфити в інтернеті вже можна на станціях: “Академмістечко”, “Житомирській”, “Святошин”, “Героїв Дніпра”, “Мінській”, “Оболонь”, “Сирець”, “Дорогожичі” та “Лук’янівській”, – розповів радник Київського міського голови Максим Бахматов під час тестування послуги 4G на станції метро “Дорогожичі”.

Запуск 4G в метро – великий і важливий крок для столиці, на який так давно чекали і пасажири, і оператори послуг. Київ – мегаполіс, тут дуже важливі і швидкість, яку дає нам метрополітен, і можливість залишатися на зв’язку.

“Варто наголосити, що оператори довгих 8 років намагалися налагодити співпрацю з муніципальними структурами, аби запустити мобільний інтернет в метро. І лише в жовтні 2019 року, коли я почав активно “пушити” проект і, фактично, став 4G-нянею, справа зрушила з місця. І от, 9 станцій метрополітену вже на зв’язку. Ми плануємо, що до кінця року швидкісний інтернет з’явиться на всіх станціях метрополітену, адже для цього вже є всі умови”, – додав Максим Бахматов.

Він нагадав, що у березні 2020 року депутати Київської міської ради затвердили механізми для запуску швидкісного інтернету в метро – правила співпраці комунальних підприємств та установ із операторами мобільного зв’язку.  Цим рішенням Київрада дала змогу мобільним операторам запускати 4G на всіх станціях та тунелях київського метрополітену, а інтернет-провайдерам – розвивати свої мережі у столиці.

Із 5 березня 2020 року три мобільні оператори  (“Київстар”, “Vodafone Україна” та lifecell) почали надавати послуги 4G зв’язку на станції київського метрополітену «Академмістечко».  Сьогодні швидкісний інтернет з’явився ще на 8 станціях.

Максим Бахматов також додав, що місто не витрачало бюджетні гроші на запуск 4G, адже реалізація проекту відбувається коштом мобільних операторів.

Нагадаємо, що у липні 2019 року оператори в рамках тендеру обрали компанію Huawei у якості постачальника рішення для будівництва спільної 4G мережі у столичному метрополітені. Технічне рішення від Huawei дозволяє використовувати одну базову станцію одразу всім трьом операторам.

Оценка материала:

5.00 / 1
Швидкісний мобільний інтернет 4G вже працює на дев’яти стаціях столичного метро 5.00 5 1
Життя та Стиль / Столиця
03.07.2020 617
Еще материалы раздела «Столиця»