<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Бізнес
Економіка
27.12.2012 1801

За цілий рік тільки 3 тис. родин вирішили взяти дешеву іпотеку у держави

За цілий рік рішення скористатись держпрограмою дешевої іпотеки, за якою громадяни платять банкам 3% від кредиту, а держава компенсує решту відсотків, прийняли менше 3 тисяч родин.

Про це повідомив глава правління Держфонду сприяння молодіжному та житловому будівництву Леонід Рисухін.

«На сьогоднішній день за консультацією в наші регіональні управління звернулися близько 23 тис. сімей, з яких 2700 прийняли рішення про привабливість для них цього механізму, надали повний пакет документів і вже 2458 за станом на 25 грудня визнані такими, що можуть брати участь у програмі , і включені в список державної програми. Укладено 1168 договорів з часткової компенсації, відповідно надана така ж кількість кредитів банками», - заявив він.

Сума виданих кредитів склала 271 млн грн. Фактично виплачена компенсація за рахунок коштів державного бюджету складає на сьогодні 5 млн 74 тис. грн.

У поточному році на програму доступного житла з бюджету виділили близько 1 млрд грн. Проте українці не поспішали укладати з державою житлові угоди, бо ніхто не давав ніяких гарантій, що компенсації відсоткових ставок продовжаться і у наступному році.

У своїх побоюваннях населення було недалеким від істини: у бюджеті на 2013 рік влада скоротила витрати на житлові програми до 300 млн грн., вказує РБК-Україна.

Оценка материала:

5.00 / 2
За цілий рік тільки 3 тис. родин вирішили взяти дешеву іпотеку у держави 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
27.12.2012 1801
Еще материалы раздела «Економіка»