<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  У Зеленського про обмеження для чоловіків за кордоном: дистанційних документів не буде  Вівсяно-картопляні котлети: рецепт пісної страви  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Кулеба: повернення військовозобов'язаних до України є питанням справедливостівсі новини дня
Життя та Стиль
Події
13.08.2013 18:30 2995

У Чернівцях підприємці захопили мерію

Сьогодні приблизно 100 підприємців Калинівського ринку - найбільшого комунального підприємства Чернівців - зірвали засідання виконкому міськради і захопили кабінет в.о. міського голови Віталія Михайлішина.  

У Чернівцях підприємці захопили мерію

За кілька хвилин до зриву роботи засідання виконком Чернівецької міськради ухвалив рішення про реорганізацію ринку.

Причиною акції протесту стали непрозорі, на думку підприємців, дії міської ради та адміністрації ринку з реорганізації 5-го сектора підприємства: реорганізація передбачає демонтаж старих торгових павільйонів і зведення нових. Однак люди бояться, що їх позбавлять робочих місць, а нові павільйони вже продали наближеним до влади міста підприємцям.

Підприємці також заявили про байдужість керівництва міста до їх проблем, оскільки впродовж півторагодинного пікетування до них ніхто не вийшов. Після того, як підприємці в 11:20 увірвалися до зали засідань виконкому, з ними також ніхто не зустрівся - члени виконкому відразу розійшлися.

Приблизно о 12:00 підприємці увірвалися в кабінет в.о. голови Чернівецької міської ради Віталія Михайлішина, однак той заявив, що не буде спілкуватися в «ультимативному режимі».

Підприємці вимагають скасувати рішення виконкому щодо реорганізації ринку і хочуть підписати договори з адміністрацією ринку, які гарантували б збереження робочих місць. Якщо ж вимоги підприємців не будуть виконані, ті будуть вимагати дострокових виборів міської ради та міського голови. Заради цього люди заявили про готовність перекрити міжнародні траси в Чернівецькій області.

В даний час люди все ще перебувають в будівлі міської ради. Вони очікують на зустріч з керівництвом міста та гендиректором Калинівського ринку.

Як відомо, 5 серпня в 5-му секторі Калинівського ринку адміністрація демонтувала і вивезла за межі підприємства 9 контейнерів і всі торгові прилавки. Підприємці кажуть, що це було зроблено без їх відома. 12 серпня підприємці не дозволили вивезти іншу частину торгових контейнерів з ринку.

За повідомлення УНІАН.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Чернівцях підприємці захопили мерію 5.00 5 1
Життя та Стиль / Події
13.08.2013 18:30 2995
Еще материалы раздела «Події»