<
НОВИНИ ДНЯ: Як зрозуміти, що економіка росте, і до чого тут ціни  Чоловіків до 25 років можуть мобілізувати? Що кажуть у Раді та чи чекати змін призовного віку  В Україні 26 червня подекуди короткочасні дощі, вдень до +27°  Скільки коштує вища освіта в Україні: вартість навчання у топових університетах  Різка зміна правил вступу на аспірантуру: що потрібно знати чоловікам призовного віку  Чи може Україна залишитися без танків: у Forbes дали чітку відповідь  Спека трохи спаде: прогноз погоди в Україні на 26 червнявсі новини дня
Політика
Україна
25.11.2013 47563

Луценко розповів про «план Б»

Юрій Луценко зізнався, що до останнього дня партійні лідери не вірили, що акція вийде поза рамки звичайних партійних мітингів.

«Писати про враження складно. Хто там був мене розуміє. Це неймовірне почуття гордості за причетність до спільної дії, яка об'єднала понад 100 тисяч громадян своєї країни», – поділився враженнями політик на своїй сторінці у Facebook.

«Було важко. Вже ввечері отримав інформацію, що всіх силовиків - МВС, СБУ, УДО терміново викликали на роботу. Почалася концентрація «Беркуту». Якщо в цілому міліція є неагресивною (теж - кияни, зрештою), то спецпідрозділ регіонали перетворили в реальних бандитів. Генерал Ярема, який ще недавно керував столичним главком, показує беркутівцю депутатське посвідчення без слів отримає удар кийка по обличчю. Нема слів! І все ж вистояли», - заявив Луценко.

За його словами, до останнього дня партійні лідери не вірили, що акція вийде поза рамки звичайних партійних мітингів і висловив подяку усім, хто прийшов у неділю на Європейську площу. «Здається, класним був склад виступаючих зі сцени. Може, в мене профіцит спілкувань з політиками, але я драйвував від щирості Мустафи з Вікою Сюмар, перфектності Рахманіна і Портнікова, безпосередності Карпи. Дуже гармонічною до народного здвигу була музика «Козак-систем», Чубая, Бурмаки. Взагалі, було круто! Крім нічим не виправданої кількості партійних прапорів».

Юрій Луценко оголосив про створення наметового містечка як опорної бази подальших дій. Він нагадав, що його комендантом призначено нардепа від «Батьківщини» Андрія Парубія. «Тепер тут щодня з 19 години відбуватимуться інформаційні мітинги опозиції та громадських активістів. Будемо старатися, щоб виступали цікаві люди.  Знаю, що є люди які вважають таку форму недостатньою, кличуть вже щось штурмувати і захоплювати. Це - шлях в тюрму для сотень і поразка всієї справи», - переконаний політик.

За його словами, наступний крок - блокування ВР з вимогою прийняття євро законів, у противному разі - вимагати його розпуску. «Масштаб Євромайдану 24.11 дає опозиції таке право. Ні - обов'язок», - наголосив Луценко.

Він також зазначив, що в найближчі дні буде узгоджена дата наступної демонстрації на вихідні. «Якщо влада до того часу не продемонструє відновлення руху до ЄС, будемо кликати до страйку», - зазначив Луценко.

Оценка материала:

4.67 / 12
Луценко розповів про «план Б» 4.67 5 12
Політика / Україна
25.11.2013 47563
Еще материалы раздела «Україна»