<
НОВИНИ ДНЯ: Україна посилить дальні удари по Росії – командувач британської армії  Які дріжджі найкраще використовувати для випікання паски  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   Скільки заробляють українці у Польщі: нове дослідження  Один із регіонів Росії "задонатив" ЗСУ мільйони рублів: губернатор в істериці  На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  Виробник модного одягу Hugo Boss продасть бізнес у Росіївсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
24.03.2014 21:00 11755

На 11 вулицях Києва можна буде їздити зі швидкістю 80 км/г

ДАІ вирішила підвищити дозволену швидкість руху на окремих вулицях Києва, рішення ухвалювалося після опитування громадськості.

У повідомленні МВС йдеться, зокрема, що в обговоренні пропозиції щодо можливості збільшення швидкісного ліміту на окремих ділянках доріг міста Києва до 80 кілометрів на годину взяли участь майже 54 тисячі учасників дорожнього руху.

На розгляд громади Києва було запропоновано 21 ділянку вулиць та доріг столиці, на яких можливе підвищення дозволеної швидкості руху.

В опитуванні взяли участь 53858 небайдужих громадян. 43% опитаних висловилися за впровадження такого підвищення, 28% – підтримали частково, а 29% – категорично не підтримали.

Свої пропозиції надали як водії, так і велосипедисти, пішоходи та пасажири.

Головними аргументами проти збільшення швидкості руху в місті були незадовільний стан покриття проїзної частини, наявність нерегульованих пішохідних переходів, відсутність "заїзних кишень" на зупинках громадського транспорту, хаотичне паркування транспортних засобів у крайній правій смузі, відсутність належним чином обладнаних велосипедних доріжок тощо.

Мешканці столиці, які частково підтримали пропозиції щодо підвищення ліміту швидкості руху до 80 км/год, виступали категорично проти підвищення на деяких із запропонованих ділянок. Це, зокрема, вул. О. Теліги, просп. Перемоги, просп. Московський, просп. Броварський, Московський мостовий перехід, бул. Дружби Народів, вул. Академіка Заболотного.

З урахуванням пропозицій, які надійшли від учасників дорожнього руху, стану вулично-дорожньої мережі та на підставі результатів аналізу аварійності Департаментом ДАІ МВС України було визначено 11 ділянок вулично-дорожньої мережі міста Києва, на яких доцільно підвищення дозволеної швидкості руху:

1. Набережне шосе (від Поштової площі до мосту ім. Патона);

2. Наддніпрянське шосе;

3. Столичне шосе (від Південного мостового переходу до вулиці Академіка Заболотного);

4. Вулиця Саперно-Слобідська (від вулиці М. Грінченка до Південного мостового переходу);

5. Південний мостовий перехід;

6. Проспект М. Бажана;

7. Оболонський проспект (від вулиці Богатирської до вулиці Маршала Малиновського);

8. Автодорога Р-69 (від вулиці Озерної до межі м. Києва);

9. Проспект Ватутіна (від Московського мосту до площі Керчинської);

10. Вулиця Міська (від вулиці Стеценка до Гостомельського шосе);

11. Автодорога Т-1039 (від Гостомельського шосе до Мінського проспекту).

Начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко вже направив Голові Київської міської державної адміністрації пропозиції щодо зміни швидкісного режиму на визначених ділянках вулично-дорожньої мережі Києва.

Оценка материала:

3.67 / 3
На 11 вулицях Києва можна буде їздити зі швидкістю 80 км/г 3.67 5 3
Життя та Стиль / Столиця
24.03.2014 21:00 11755
Еще материалы раздела «Столиця»