<
НОВИНИ ДНЯ: Веніславський розповів, як запуск е-кабінету вплине на черги в ТЦК та проходження ВЛК  Як приготувати мариновані огірки за 3 хвилини: блогерка перевірила популярний рецепт  В Україну йде потепління, але в середу погода ще піднесе неприємний сюрприз  Як помолитися про захист військових: найсильніші молитви-обереги для воїнів  Байден підписав закон, який забороняє імпорт з Росії збагаченого урану для атомних електростанцій  В Україні у середу переважно без опадів, подекуди заморозки  Шольц зробив несподівану заяву про саміт миру в Швейцарії: чи чекати на кінець війнивсі новини дня
Політика
Україна
08.08.2014 1639

Кабмін пропонує вдарити по Росії 26 видами санкцій

Кабінет Міністрів вносить у Верховну Раду законопроект про можливість уведення 26 видів санкцій до юридичних і фізичних осіб, які фінансують тероризм і підтримують окупацію Криму, заявляє прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Він повідомив, що з-поміж цих санкцій - заморожування активів, заборона на діяльність на території України, мовлення й роботу в її інтернет-просторі, в приватизації, користуванні ліцензіями, а також транзит через її територію.

Прем’єр-міністр України зазначив, що передбачаються також спеціальні економічні заходи, як-от ліцензування, заборона на фінансові операції, а також «звичайні санкції: заборона на в’їзд і переміщення».

Яценюк уточнив: згідно із законопроектом, рішення щодо того, хто зазнаватиме санкцій, ухвалює РНБО за поданням Кабміну, і висловив сподівання, що парламент ухвалить цей закон 12 серпня.

Щодо заборони транзиту через територію України, то поміж можливих санкцій – скасування ліцензій, виданих російським компаніям, а також подвійна перевірка та посилений моніторинг усіх фінансових операцій.

Також Кабмін ініціює нові санкції для недопущення модернізації російської армії. «Новим рішенням, яке ініціює уряд України, буде введено додаткові заходи, які не даватимуть змоги країні-агресору, а це Російська Федерація, модернізувати свої збройні сили», - заявив Яценюк.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Оценка материала:

5.00 / 1
Кабмін пропонує вдарити по Росії 26 видами санкцій 5.00 5 1
Політика / Україна
08.08.2014 1639
Еще материалы раздела «Україна»