<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Політика
Україна
18.08.2014 21:00 9490

Тетяна Чорновол: «Навіщо весь цирк зі мною?»

Тетяна Чорновол у своєму блозі на «Українській правді» написала, ща завтра подасть заяву на звільнення з посади. Хоча, на її думку, це треба було зробити значно раніше.

«Я мала три місяці безсилля і ганьби, пустого життя. Дещо, правда, вдалося зробити, але в тому рахунку, який я виставляю собі, цього мало. Бюрократичне болото - це не те місце, де я можу бути ефективна», - написала Тетяна.

На думку Чорновол, Яценюк – це головна причина, чому їй вже давно треба було звільнитися з уряду. «Справа в тому, що прем'єр і урядовий уповноважений з антикорупційної політики працюють в одному приміщенні, але при цьому взагалі не перетинаються. Яценюк просто не вважає за потрібне працювати з уповноваженим з антикорупційної політики. Я не можу озвучити йому, якусь проблему або питання, я не учасник вузьких нарад за участю прем'єра в профільних питаннях: антикорупційного законодавства чи стосовно знищення окремих корупційних схем. Про результати таких нарад я дізнаюся останньою. Тоді навіщо весь цирк зі мною?», - запитує уряд Чорновол.

У той же час Тетяна зазначає, що і Яценюк не поганий прем'єр і уряд таки якось бореться з корупцією. «Я свідок, що чимала кількість корупційних схем знищена цим Кабміном. Функції антикорупціонера в уряді в основному виконує міністр фінансів Шлапак», - констатує Чорновол.

Але своєї ролі у цьому бюрократичному болоті Теяна не бачить. «Стосовно мене, певно, Яценюк вирішив, що з мене достатньо ролі ганебного стовпа. На Майдані всій країні він повідомив, що Чорновол відповідає за боротьбу з корупцією, от прапор їй в руки, нехай і відповідає. Я насправді готова нести негатив, я цього не боюся. Мені головне для себе усвідомлювати, що я корисна для країни. Проте тонути в бюрократичному болоті - в цьому немає нічого корисного», - пише  Тетяна.

Налагодити контакт з Яценюком у Чорновол не вийшло. «Справа в тому, що, на мою суб'єктивну думку, Яценюк – хороший прем'єр, на своєму місці. Але мої зусилля виявились марними. Чому? Може тому, що виглядати в очах суспільства Яценюк хоче ще кращим. А це зв'язує руки. Адже почни наприклад війну з олігархами, тебе демонізують ЗМІ, що належать олігархам. А народ повірить не справам, а «телеку» і будеш ти найгіршим прем'єром. Така правда життя в нашому хворому суспільстві, де на для безкомпромісних дій потрібна готовність до повної самопожертви. А її немає», - такий висновок зробила урядовий уповноважений з антикорупційної політики.

Оценка материала:

5.00 / 4
Тетяна Чорновол: «Навіщо весь цирк зі мною?» 5.00 5 4
Політика / Україна
18.08.2014 21:00 9490
Еще материалы раздела «Україна»