<
НОВИНИ ДНЯ: В Україну насуваються заморозки у Великодні дні  "Кулічів у нас точно не було". Інтерв'ю з етнологом про Великодні заборони, традиції і Паску Мертвих  Споживчі кредити. Що потрібно знати перед оформленням позики  В Україні стане трохи прохолодніше: прогноз погоди на 3 травня  У Міноборони розповіли, коли запрацює електронний кабінет військовозобов’язаного  Навіщо Грузії закон про іноагентів і чому демонстранти проти: думка експерта  Офіцер "Азову" про ситуацію на фронті: "Противник хоче змусити нас припинити вірити в свою боротьбу"всі новини дня
Політика
Україна
11.02.2021 3151

"Слуги народу" намагаються переписати закон про мову

Нардепи від партії "Слуга народу" зареєстрували два законопроєкти, які пропонують скасувати штрафи за порушення закону про забезпечення функціонування української мови як державної.

Про це повідомляє Українська правда.

"Президентська партія розпочала безпрецедентну атаку на закон про мову. Після провалу спроб законсервувати російську мову в освіті, "слуги народу" вирішили зруйнувати механізм захисту права на отримання послуг державною мовою", – заявили в Громадянській спільноті "Мова об’єднує".

Автори законопроєкта №4638 пропонують вилучити зі статті 57 закону пункти, які стосуються накладання штрафів за порушення закону.

А автори проєкту закону №4638-2 пропонують відкласти штрафи за порушення закону на 1,5 роки. Своє рішення парламентарі пояснюють прагненням полегшити умови ведення господарської діяльності під час пандемії коронавірусу.

Громадянська спільнота "Мова об’єднує" закликала президента Володимира Зеленського і партію "Слуга народу" відкликати і зняти з порядку денного ці "провокаційні законопроєкти" і залишити закон промову у спокої.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Слуги народу" намагаються переписати закон про мову 5.00 5 1
Політика / Україна
11.02.2021 3151
Еще материалы раздела «Україна»