<
НОВИНИ ДНЯ: Чоловіки мають отримати "мітку" у військовому квитку: що таке штрихкод і чому без нього будуть проблеми  Чи вплине зустріч Путіна і Сі на позицію України щодо перемовин: у НАТО зробили жорстку заяву  Смачне вівсяне печиво: класичний рецепт з вівсяних пластівців, без борошна, з бананом  Астрономи знайшли нову планету, яка нагадує Землю: що про неї відомо  Не лише ТЦК: де чоловіки можуть оновити свої військово-облікові дані  Наступ Росії на Харків: Путін зробив заяву  Маринади для шашлику: як швидко зробити м'ясо смачним та м'якимвсі новини дня
Прес-релізи
Інше
21.02.2021 721

Особливості носіння брекетів: необхідний арсенал та загальні правила догляду за ротовою порожниною вдома

Робота стоматолога заснована на тому, аби правильно встановити брекети та слідкувати за рухом зубів, постійно коректуючи зубну систему. Коли ж пацієнт повертається додому, то тут вже йому доведеться піклуватися про свою ротову порожнину з її новими елементами самостійно. Правильний догляд за брекетами є гарантією збереження зубів, емалі та ясен у здоровому стані.

Основні правила

Ортодонтичне лікування підвищує ризики виникнення карієсу. Та це неприємне явище можна попередити, якщо притримуватися рекомендацій стоматолога щодо правил носіння брекетів та догляду за ними. Вже у перші дні після їх встановлення доведеться пристосовуватися до нового способу життя і придбати засоби, інструменти для ефективного та безпечного очищення системи.

Процедури, що включають у себе догляд за брекетами та зубами, займають набагато більше часу, ніж коли ротова порожнина знаходиться у звичайному стані. З ортодонтичною конструкцією на кожен зуб потрібно відводити не менше 10 секунд.

Мало зрозуміти, як чистити зуби коли є брекети, варто ще й прислухатися до порад щодо раціону харчування. Так, доведеться відмовитися від твердої та тягучої їжі, не вживати занадто гарячі та дуже холодні страви.

Засоби для очищення брекет-системи у домашніх умовах

Щоб якісно очистити конструкцію та зубний ряд, для цього слід застосовувати наступні інструменти:

  1. Спеціальні зубні щітки. Щітка для чищення зубів з брекетами має бути V-образної форми та мати шийку середньої товщини.
  2. Флоси — нитки для видалення бруду в проміжках між зубами.
  3. Йоржики для брекетів. Застосовуються виключно для чистки зубів із встановленою системою. Вичищається кожний елемент та простір між ними.
  4. Іригатори. Ці предмети гігієни використовуються для миття щелеп та ділянок, що їх оточують, за допомогою тонкого струменю води.

Користуватися інструментами рекомендується після кожного прийому їжі. Правила щодо того, як доглядати за брекетами вдома, розкаже лікар-стоматолог, враховуючи індивідуальні особливості стану зубного ряду та порожнини рота пацієнта.

Обираємо правильну зубну пасту

Під час ортодонтичного лікування необхідно користуватися особливою пастою. Догляд за зубами з брекетами передбачає очищення ремінералізуючим засобом із вмістом фтору. Причому концентрація останнього має складати 1250–1450 ppm. На питання, як правильно доглядати за брекетами, лікар також може порекомендувати пасту із медичним нано-гідроксиапатитом. Це дозволить захистити зуби від карієсу.

Правила чищення

Розглянемо, як чистити брекети вдома самостійно:

  1. Спочатку по черзі очищаємо верхній та нижній зубний ряд із встановленою брекет-системою. Для цього у нас вже є спеціальна зубна паста для брекетів.
  2. Далі піклуємося про кожен зуб окремо за допомогою йоржика.
  3. Видаляємо залишки їжі з щілинок між елементами за допомогою зубної нитки.
  4. Промиваємо ротову порожнину струменем води з іригатора.

В завершення прополіскуємо рот ополіскувачем. Під час носіння брекетів ідеально підходить засіб із антибактеріальним ефектом.

Оценка материала:

5.00 / 1
Особливості носіння брекетів: необхідний арсенал та загальні правила догляду за ротовою порожниною вдома 5.00 5 1
Прес-релізи / Інше
21.02.2021 721
Еще материалы раздела «Інше»
  • Игристые из разных стран мира — названия и характеристики Игристые из разных стран мира — названия и характеристики

    Игристое — легкий приятный на вкус алкоголь, который ассоциируется с новогодними праздниками и значимыми событиями. По привычке многие все его виды называют шампанским. При этом надпись Champagne может стоять только на винах, произведенных в Шампани классическим методом из определенных сортов винограда. Игристые, произведенные в других странах, имеют свои названия и характеристики, с которыми предлагаем вам ознакомиться.

    Інше 29.04.2024 326
  • Як урізноманітнити меню при ГВ? Як урізноманітнити меню при ГВ?

    Правильне і різноманітне харчування при грудному вигодовуванні (ГВ) відіграє ключову роль у забезпеченні не тільки здоров'я жінки, а й в розвитку і здоров'ї малюка. Дієта при ГВ повинна бути збалансованою, різноманітною і корисною, щоб забезпечити організм всіма необхідними поживними речовинами, та збагатити склад грудного молока.

    Інше 06.03.2024 291
  • 7 важливих порад на кожен день 7 важливих порад на кожен день

    Зір, даний природою, хороший від народження. Завдяки очам ми закохуємося в навколишній світ, але, як і будь-який орган, їх слід берегти. Найліпше допомагають це зробити профілактика та здоровий спосіб життя. Та в разі виникнення проблем потрібно негайно звернутися до лікаря, щоб скорегувати вади та повернути яскраві враження.

    Інше 27.02.2024 367
  • Час заборони: де і як люди обходили сухий закон, шукаючи горілку Час заборони: де і як люди обходили сухий закон, шукаючи горілку

    Горілка - купити з доставкою по Києву.

    Інше 20.01.2024 314
  • Практичне вивчення української мови: найкращий спосіб покращення знань для школярів Практичне вивчення української мови: найкращий спосіб покращення знань для школярів

    Коли дитина систематично виконує вправи з української мови та перевіряє їх за посібниками, її знання покращаться у найкоротший час.

    Інше 23.12.2023 326