<
НОВИНИ ДНЯ: Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означає  Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнути  Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травні  "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16всі новини дня
Бізнес
Економіка
02.03.2021 516

Рада ухвалила два закони щодо залучення інвестицій

Верховна Рада ухвалила закон №3761 «Про внесення змін до розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування суб'єктів господарювання, які реалізують інвестиційні проєкти зі значними інвестиціями».

Документ підтримали 246 народних депутатів, повідомляє ZN.ua.

Згідно із законом, інвестори зі значними інвестиціями, які ввозять в Україну товари у митному режимі, не сплачуватимуть за них ПДВ до 1 січня 2035 року. Для цього інвестор має бути стороною спеціального інвестиційного договору.

Також до 1 січня 2035 року органи місцевого самоврядування можуть звільняти від земельного податку ділянки, що використовуються для інвестпроєктів  зі значними інвестиціями.

Також органи місцевого самоврядування можуть встановлювати менші ставки земельного податку та орендну плату за такі землі державної та комунальної власності, ніж розмір податку, встановленого рішенням відповідного органу місцевого самоврядування для певної категорії земель, що сплачується на відповідній території.

Закон уточнює умови отримання пільги у вигляді звільнення від оподаткування податком на прибуток підприємств в частині об’єктів інвестування.

Також Верховна Рада ухвалила закон №3762 «Про внесення зміни до розділу XXІ «Прикінцеві та перехідні положення» Митного кодексу України». За документ проголосували 256 парламентаріїв.

Закон до 1 січня 2035 року звільняє від ввізного мита обладнання, яке до України ввозитимуть для реалізації інвестиційного проєкту зі значними інвестиціями. Для цього буде потрібен спеціальний інвестиційний договір, укладений відповідно до Закону України «Про державну підтримку інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями». Водночас таке обладнання має бути новим і виготовленим не раніше ніж за 3 роки до дати реєстрації  інвестпроєкту зі значними інвестиціями.

Перелік та обсяги такого обладнання визначатимуться Кабінетом міністрів разом із укладенням відповідного спеціального інвестиційного договору.

Обидва закони входять до пакету документів щодо залучення інвестицій. У першому читанні парламент ухвалив їх у вересні минулого року.

Оценка материала:

5.00 / 1
Рада ухвалила два закони щодо залучення інвестицій 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
02.03.2021 516
Еще материалы раздела «Економіка»