<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Бізнес
Економіка
19.03.2021 627

ПП-2: Шмигаль відреагував на можливу допомогу ФРН

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль прокоментував інформацію, що з'явилася в ЗМІ, про те, що влада Німеччини нібито готова збільшити інвестиції в Україну в обмін на відмову США від санкцій проти Північного потоку-2.

Про це він сказав у ході візиту в Німеччину в п'ятницю, 19 березня, повідомляє Укрінформ.

За його словами, санкційна політика і перспективи розвитку українсько-німецького співробітництва в області зеленої енергетики не пов'язані між собою.

"Санкційна політика і геополітичні питання - це окремий розділ нашої співпраці, а економіка, європейський "зелений курс", перехід в Україні до зеленої економіки - це зовсім окрема тема. Вони ніяк не перетинаються, ми їх не пов'язуємо між собою", - заявив Шмигаль.

Він розповів, що під час українсько-німецького економічного форуму не планувалося укладення будь-яких договорів. "І точно не було ніяких розмов про якісь відмови від санкцій", - додав прем'єр.

Шмигаль зазначив, що перехід на зелені технології і застосування водневих технологій є однією з ключових тем у Німеччині і в Європі. За словами прем'єра, для українсько-німецького співробітництва це довгострокова, багаторічна перспектива, адже спочатку треба розробити установки з виробництва водню, налагодити його транспортування тощо.

Відзначимо, напередодні Держдепартамент США попередив учасників Північного потоку-2, що всі спроби будівництва відслідковуються, проти компаній-учасниць будуть вводити санкції.

Оценка материала:

5.00 / 1
ПП-2: Шмигаль відреагував на можливу допомогу ФРН 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
19.03.2021 627
Еще материалы раздела «Економіка»