<
НОВИНИ ДНЯ: Знайдено 44000–річного вовка, що чудово зберігся: в його шлунку можуть бути доісторичні віруси  Лукашенко видав чергову маячню про "бездітних політиків" на Заході, яким "нікому передати ген ненависті"  Вчені назвали дуже корисну звичку з віком: кому щодня потрібно їсти одну популярну страву  Супутники Юпітера та Сатурна вкриті придатними для життя океанами  Світовий банк перевів Україну до групи країн з доходами вищими за середні  НАТО розробляє план захисту військової допомоги Україні від "Трампа" – WSJ  Для здоров'я та схуднення: рецепт супу з 10 овочів та траввсі новини дня
Бізнес
Економіка
08.04.2021 512

В Україні найбільше невиконання плану витрат за п'ять років

Невиконання плану видатків державного бюджету в 2020 році склало 68 млрд гривень. Це найгірший показник за останні п'ять років. 

Про це повідомив голова Рахункової палати Валерій Пацкан у четвер, 8 квітня.

"Обсяг видатків кожної четвертої бюджетної програми був змінений рішеннями уряду. При цьому суми видатків за окремими програмами переглядали кілька разів", - сказав Пацкан.

Так, з фонду COVID-19 не використали 12 млрд гривень (15%). Також у 2020 році на 4,6 млрд гривень (2,8%) менше, ніж заплановано видатки державного бюджету на трансферти місцевій владі. Це наслідок ненадання п'яти субвенцій на суму 2,9 млрд гривень і невиконання плану витрат на надання 27 субвенцій на суму 1,7 млрд гривень.

Глава Рахункової палати додав, що зросла заборгованість за позиками, наданими з єдиного казначейського рахунку на покриття тимчасових касових розривів Пенсійного фонду для виплати пенсій та допомог. Всього, станом на 1 січня 2021 року не повернуті до 62 млрд гривень.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні найбільше невиконання плану витрат за п'ять років 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
08.04.2021 512
Еще материалы раздела «Економіка»