НОВИНИ ДНЯ: На заході сніг та ожеледиця, на решті територій дощитиме: погода на 19 березня  Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижня  Дощі, тумани і температурні гойдалки: прогноз синоптика на новий тижденьвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
16.04.2021 659

Косметолог у «Ранку з Україною» поділилась рецептом натуральної універсальної маски для обличчя

У студію програми «Ранок з Україною» на каналі «Україна» завітала фармацевт, технолог та косметолог. Під час розмови з ведучими Марією Мельник і Григорієм Германом експерт розповіла, як власноруч зробити натуральну маску, яка підійде всім, не дивлячись на тип шкіри, і стане справжньою знахідкою догляду за обличчям навесні.

В ефірі «Ранку з Україною» експерт розповіла, як власноруч зробити безпечну маску для обличчя, яка має зволожуючий, живильний і навіть охолоджуючий ефект. До того ж підходить будь-якому типу шкіри.

Для приготування ідеальної маски знадобляться: подрібнені у кавомолці кокосова стружка, вівсянка та кіноа, а також біла глина, вітамін Е, ефірна олія апельсину, квіткова вода або відвар із трав і сік лимона.

«Кокосова стружка, крім того, що вона живить і зволожує шкіру, ще й надає їй здоровий вигляд. Кіноа – унікальний продукт для косметології. За рахунок вмісту ніацинаміду, тобто вітаміну B3, сприяє регенерації шкіри – прибирає запалення, почервоніння тощо. Вівсянка – це джерело корисних інгредієнтів, вона чудово очищає пори. І біла глина теж чудово очищує шкіру», – пояснила фармацевт, технолог та косметолог Ольга Токарєва в ефірі каналу «Україна».

Щоб зробити маску, слід взяти по чайній ложці подрібненої стружки, вівсянки і кіноа. Змішати і додати пів ложки білої глини. До суміші влити близько 25 мл гідролату або відвару трав, додати 3-4 краплі вітаміну Е, кілька крапель ефірної олії і 5-6 крапель соку лимона.

«Гідролат василька – спеціальна рідина, яку можна придбати в деяких аптеках або замовити в інтернеті. Гідролат ідеально підходить для чутливої шкіри, проте його можна з легкістю замінити. Наприклад, можна зробити відвар ромашки або використати структуровану воду – це звичайні кубики льоду», – пояснила експерт.

Ба більше, таку маску навіть можна зберігати, адже вітамін Е, ефірна олія і сік лимону в ній служать у якості консервантів.

«Також маску можна зробити наперед. У холодильнику вона зберігається від 7-ми до 14-ти днів. Використовувати її можна двічі на тиждень, а тримати на обличчі протягом 10-15 хвилин. Вона чудово очищує, зволожує, живить шкіру, підтягує, вітамінізує і надає їй здоровий вигляд», – поділилась Ольга Токарєва у програмі «Ранок з Україною».

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Косметолог у «Ранку з Україною» поділилась рецептом натуральної універсальної маски для обличчя 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
16.04.2021 659
Еще материалы раздела «Суспільство»