<
НОВИНИ ДНЯ: На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  Виробник модного одягу Hugo Boss продасть бізнес у Росії  Заплатити чи гальмувати: який штраф загрожує водію за перевищення швидкості  Коли білоруський диктатор піде "на спокій": відповідь Лукашенка  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Росія має конкретний план, як зірвати Саміт миру: Зеленський зробив заяву  Як правильно обирати банк для розміщення депозиту: на що звернути увагувсі новини дня
Політика
Україна
17.04.2021 474

У Росії затримали українського консула. Україна готує відповідь

Український консул Олександр Сосонюк затриманий у російському місті Санкт-Петербург. Його затримала ФСБ нібито "при отриманні інформації закритого характеру в ході зустрічі з громадянином РФ".

Українського дипломата підозрюють в одержання закритої інформації з баз даних правоохоронних органів і ФСБ.

Олександр Сосонюк вже знаходиться на території дипустанови. Його затримували на декілька годин.

Про це заявив речник МЗС Олег Ніколенко в коментарі РБК-Україна.

"Чергова провокація на тлі дестабілізаційних дій Росії. Російські правоохоронці затримали співробітника генерального консульства України в Санкт-Петербурзі на кілька годин. Зараз він знаходиться в українській дипустанові. Обставини затримання з‘ясовуються. У відповідності до існуючої практики та на основі принципу взаємності українська сторона готує відповідь", - сказав він.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Росії затримали українського консула. Україна готує відповідь 5.00 5 1
Політика / Україна
17.04.2021 474
Еще материалы раздела «Україна»